Η απόλυτη εξαθλίωση των γυναικών συνεχίζεται στην Κένυα: Ξεγύμνωσαν εργάτριες για να βρουν ποια είχε περίοδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόλυτη εξαθλίωση των γυναικών συνεχίζεται στην Κένυα. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά με το… “λάθος” μια εργαζόμενης σε εργοστάσιο τροφίμων να πετάξει την σερβιέτα της σε λάθος κάδο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το BBC, το περιστατικό συνέβη στην εταιρεία Brown’s Food, όταν ο διευθυντής της συγκέντρωσε όλες τις εργαζόμενες για να μάθει ποια από εκείνες πέταξε τη σερβιέτα στο λάθος κάδο. Όταν οι ίδιες προφανώς δεν αποκάλυψαν αν βρίσκονται σε έμμηνο ρύση, ο ίδιος έκανε το εξωφρενικό και τους ζήτησε να ξεγυμνωθούν!

Τρεις άνθρωποι αντιμετώπισαν κατηγορίες για άσεμνη επίθεση για το περιστατικό, δήλωσε η αστυνομία στο Λιμούρου.

Σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της, η Brown’s Food Company δήλωσε “λυπημένη” και ότι το θέμα “δεν αντικατοπτρίζει τις διαδικασίες της εταιρείας στο σύνολό της”…

Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Κένυα μετά από απαράδεκτο περιστατικό που σημειώθηκε σε εργοστάσιο, με υπαλλήλους να αναγκάζουν εργάτριες να γδυθούν για να ελέγξουν ποια είχε περίοδο.

Ειδικότερα ένας μάνατζερ στην Brown’s Food Company συγκέντρωσε τις εργαζόμενες για να ανακαλύψει ποια είχε πετάξει μια  χρησιμοποιημένη σερβιέτα σε έναν λάθος κάδο, αναφέρει το BBC.

Η Brown’s είπε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον μάνατζερ εν αναμονή της έρευνας, ενώ η αστυνομία δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι τρία άτομααντιμετώπισαν κατηγορίες για άσεμνη επίθεση.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, η γερουσιαστής Gloria Orwobaείπε ότι έλαβε μια «κλήση κινδύνου» σχετικά με το τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας. «Ένας μάνατζερ «βρήκε μια χρησιμοποιημένη σερβιέτα σε έναν από τους κάδους και από τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν ο κάδος απορριμμάτων δεν προοριζόταν για την απόρριψη σερβιετών» είπε.

Ο μάνατζερ αρχικά συγκέντρωσε τις γυναίκες για να βρει ποια ήταν υπεύθυνη και όταν δεν έλαβε καμία απάντηση «ήθελε να μάθει ποια είχε περίοδο για να μπορέσει να τιμωρήσει την εργάτρια που πέταξε την σερβιέτα στον κάδο» πρόσθεσε η Γερουσιαστής η οποία μάχεται κατά της ντροπής που συνοδεύει την περίοδο. Ακόμα ανέφερε ότι παρά τις προσπάθειές της να παρέμβει στο θέμα, η εταιρεία δεν κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα με τους υπαλλήλους της.

Σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στον ιστότοπό της η Brown’s Food Company δήλωσε «λυπημένη] για το περιστατικό προσθέτοντας ότι «δεν αντικατοπτρίζει τις διαδικασίες της εταιρείας στο σύνολό της».

«Προσλάβαμε έναν εμπειρογνώμονα ειδικό σε θέματα υγείας των γυναικών για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού, στη βελτίωση της επικοινωνίας και στην ενίσχυση των υφιστάμενων πολιτικών και διαδικασιών μας» ανέφερε ακόμα η εταιρεία στην ανακοίνωση και συμπλήρωσε ότι έχουν μεριμνήσει να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα.

Η αστυνομία είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι «διεξήγαγαν ενδελεχή έρευνα και πήραν καταθέσεις από τα θύματα πριν συλλάβουν τρεις υπόπτους». Ανέφεραν επίσης ότι παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και σε άλλες εταιρείες της περιοχής.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Φίλιπ Μουάνια είπε ότι «έχουμε καταλάβει αξιόπιστα ότι η ταπεινωτική και ντροπιαστική κακία σημειώνεται εδώ και καιρό. Θέλω να προειδοποιήσω όλους αυτούς τους εργοδότες ότι σύντομα θα αποδοθεί δικαιοσύνη για όλα τα θύματά».

Ακτιβιστές λένε ότι η ντροπή για την περίοδο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στην Κένυα. Τον Φεβρουάριο διέταξαν την γερουσιαστή Orwoba να φύγει από το κοινοβούλιο γιατί είχε λίγο αίμα στο παντελόνι της.

Από news247.gr και avgi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ