Αίγυπτος: Οι Αμερικανοί την βλέπουν στην 7η θέση της Παγκόσμιας Οικονομίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, Goldman Sachs , προέβλεψε ότι η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία πριν από το 2075, με εκτιμώμενο ΑΕΠ 57 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Ινδία θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για να

γίνει ο δεύτερος πόλος στην παγκόσμια οικονομία, με ΑΕΠ 52,5 δολάρια παρακάμπτοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θα έρθουν στην τρίτη θέση με συνολική παραγωγή 51,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια σημαντική αλλαγή…

Ωστόσο, η άλλη πλευρά της έκθεσης βλέπει μια σημαντική αλλαγή στις μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομίες, οι οποίες θα αναδιαταχθούν ξανά, καθώς η αιγυπτιακή οικονομία θα ανέλθει στην έβδομη θέση στον κόσμο, μπροστά από όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες με ακαθάριστο εγχώριο προϊόν που υπερβαίνει τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια, όπως δημοσιεύει η Al Arabiya.net.

Ενώ η Ινδονησία, η Νιγηρία και το Πακιστάν θα κατέχουν θέσεις από την τέταρτη έως την έκτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ η Γερμανία, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, θα παραμείνει στην ένατη θέση στον κόσμο, πίσω από τη Βραζιλία.

Η έκθεση δεν αποκάλυψε μεγάλες εκρήξεις ανάπτυξης, καθώς προέβλεψε ότι η αιγυπτιακή οικονομία θα καταλάμβανε τη 12η θέση στον κόσμο μέχρι το 2050 με ΑΕΠ κοντά στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θα ισοδυναμούσε με το ένα τρίτο του μεγέθους της οικονομίας της ευρωζώνης (30,3 τρισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2075.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού θα είναι ο μοχλός ανάπτυξης στις οικονομίες της Νιγηρίας, του Πακιστάν και της Ινδίας κατά τη διάρκεια αυτών των ετών.

Στην έκθεσή της για την αιγυπτιακή οικονομία τον Μάιο, η Fitch Ratings ανέμενε ότι ο όγκος της θα διπλασιαστεί στα 16 τρισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες- EGP από περίπου 8,5 τρισεκατομμύρια EGP τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολουθεί η κατάταξη των 10 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου μέχρι το 2075, σύμφωνα με την Goldman Sachs:

Κίνα: 57 τρισεκατομμύρια δολάρια

Ινδία: 52,5 τρισεκατομμύρια δολάρια

Ηνωμένες Πολιτείες: 51,5 τρισεκατομμύρια δολάρια

Ινδονησία: 13,7 τρισεκατομμύρια δολάρια

Νιγηρία: 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια

Πακιστάν: 12,3 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αίγυπτος: $10,4 τρισ

Βραζιλία: 8,7 τρισεκατομμύρια δολάρια

Γερμανία: 8,1 τρισεκατομμύρια δολάρια

Μεξικό: 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ