Το Πεντάγωνο πάγωσε τον Ζελένσκι για τα F – 16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κατάσταση στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία επί του παρόντος «δεν είναι ιδανική» για ανάπτυξη F-16», σύμφωνα με επιτελείς στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, όπως μεταδίδει η Independent του Κιέβου!

Πριν από λίγες ώρες όμως ο Ζελένσκι πανηγύριζε διότι έλαβε την δέσμευση πως Ουκρανοί πιλότοι θα εκπαιδεύονταν στα συγκεκριμένα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη…

«Οι συνθήκες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία επί του παρόντος «δεν είναι ιδανικές» για τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών F-16» δήλωσε ο Αντιστράτηγος Ντάγκλας Σιμς στις 13 Ιουλίου.

«Εννοώ ότι οι Ρώσοι εξακολουθούν να διαθέτουν κάποια ικανότητα αεράμυνας. Έχουν αεροπορική ικανότητα. Και ο αριθμός των F-16 που θα παρέχονταν μπορεί να μην είναι τέλειος για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε.

Ο Sims ωστόσο πρόσθεσε ότι η κατάσταση αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και αυτό θα υπαγορεύσει πώς θα χρησιμοποιηθούν τα μαχητικά αεροσκάφη στο μέλλον.

Το Πεντάγωνο είπε επίσης ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε F-16.

Ενώ οι ΗΠΑ «εκτιμούν αυτές τις προσπάθειες», ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία για τον αμερικανικό ρόλο στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ