Στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ οι δυο εταιρείες του λογισμικού Predator

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την Τρίτη δύο ευρωπαϊκές εταιρείες παρακολούθησης στη μαύρη λίστα του οικονομικού εμπορίου στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αντιμετωπίσει την κατάχρηση λογισμικών παρακολούθησης.

Το αρμόδιο τμήμα της αμερικανικής κυβέρνησης πρόσθεσε την εταιρεία παρακολούθησης Cytrox με έδρα την Ουγγαρία και την εταιρεία κυβερνοεπιτήρησης Intellexa με έδρα την Ελλάδα, μαζί με μια οντότητα που σχετίζεται με την Intellexa στην Ιρλανδία και μια οντότητα που σχετίζεται με τη Cytrox στα Σκόπια.

Η Cytrox και η Intellexa είναι δύο από τις εταιρείες που παρέχουν στους πελάτες τη δυνατότητα να χακάρουν smartphone και άλλες συσκευές, παρέχοντάς τους άμεση πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των στόχων τους. Όπως και ο πιο γνωστός ανταγωνιστής τους, ο Όμιλος NSO του Ισραήλ με το Pegasus, έχουν εμπλακεί σε καταχρηστική παρακολούθηση.

Το Υπουργείο Εμπορίου είπε ότι οι εταιρείες εισήλθαν στη λεγόμενη μαύρη λιστα «για διακίνηση διαδικτυακών λογισμικών που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών, απειλώντας έτσι το απόρρητο και την ασφάλεια ατόμων και οργανισμών παγκοσμίως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ