Η Ουκρανία κήρυξε ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους τα πλοία που προσεγγίζουν ρωσικά λιμάνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έχει κηρύξει ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους τα πλοία, στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, που πλέουν προς τα λιμάνια της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή προς εκείνα που βρίσκονται στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη, αναφέρει η ουκρανική RBK [РБК-Украйна].

Το ΥΠΑΜ Ουκρανίας ανέφερε ότι «η Ρωσία έχει αρχίσει να απειλεί ανοιχτά εμπορικά πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα από λιμάνια της Ουκρανίας. Τις τελευταίες ημέρες, το Κρεμλίνο έχει μετατρέψει τη Μαύρη Θάλασσα σε επικίνδυνη ζώνη. Η ευθύνη για όλους τους κινδύνους ανήκει αποκλειστικά στη ρωσική ηγεσία».

«Επιπλέον», σημειώνει το Υπουργείο Άμυνας,  «η μοίρα του καταδρομικού «Moskva» αποδεικνύει ότι οι αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να αποκρούσουν τη ρωσική επιθετικότητα στη θάλασσα».

 Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας προειδοποιεί ότι από τις 00:00 της 21ης ​​Ιουλίου 2023, όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τα ουκρανικά λιμάνια που βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας που κατέχεται προσωρινά από τη Ρωσία μπορεί να θεωρηθούν από την Ουκρανία ότι μεταφέρουν στρατιωτικό φορτίο με όλους τους σχετικούς κινδύνους.

Επίσης, από τις 05:00 της 20ης Ιουλίου 2023, η ναυσιπλοΐα απαγορεύεται ως επικίνδυνη στις περιοχές του βορειοανατολικού τμήματος της Μαύρης Θάλασσας και του στενού Κέρτς – Γενικάλε της Ουκρανίας.

«Σχετικές πληροφορίες ναυσιπλοΐας έχουν ήδη δημοσιευτεί», γράφει το Υπουργείο Άμυνας.

Στις 19 Ιουλίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας απείλησε ότι όλες οι χώρες υπό τη σημαία των οποίων τα πλοία θα σταλούν στα ουκρανικά λιμάνια θα θεωρηθούν εμπλεκόμενες στον πόλεμο.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα επαναλάβει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τα σιτηρά μόνο εάν η Δύση ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ