Η Αλγερία υπέβαλε αίτημα να γίνει μέτοχος της Τράπεζας των BRICS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Αλγερία έχει υποβάλει αίτημα να είναι μέτοχος της τράπεζας BRICS με ποσό 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το αλγερινό κανάλι An-Nahar TV.

Η Αλγερία , ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου της Αφρικής, επιδιώκει να ενταχθεί στον όμιλο BRICS , ο οποίος περιλαμβάνει τη Ρωσία και την Κίνα, και παρουσιάζεται ως αντίβαρο στις κυρίαρχες δυτικές οικονομικές δυνάμεις.

Κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο , ο Τεμπούν ευχαρίστησε τον Κινέζο πρόεδρο για την υποστήριξη του Πεκίνου στην προσπάθεια της Αλγερίας να ενταχθεί στους BRICS , η οποία περιλαμβάνει, εκτός από τη Ρωσία και την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία καθώς και τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης.

Μάλιστα, η Κίνα θέλει να ενισχύσει τη στρατηγική εταιρική σχέση με αυτήν την αραβική χώρα και σχεδιάζει να επενδύσει 36 δισεκατομμύρια δολάρια στην Αλγερία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, δημοσιεύτηκε σε κοινή δήλωση, την Τρίτη, ότι «η Κίνα χαιρετίζει τη θετική πρόθεση της Αλγερίας να ενταχθεί στους BRICS και υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αλγερίας για την επίτευξη αυτού του στόχου».

1 231

Η ένταξη στην ομάδα BRICS είναι ένας σημαντικός στόχος για τον Αλγερινό πρόεδρο στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Το 2022, ο Τεμπούν επιβεβαίωσε ότι η χώρα του είχε εκπληρώσει «ένα μεγάλο μέρος» των οικονομικών κριτηρίων για να ενταχθεί στην ομάδα.

 Ο Τεμπούν συμμετείχε σε διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των BRICS στα τέλη Ιουνίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους ηγέτες της ομάδας να συνεργαστούν απέναντι σε «εγωιστικές ενέργειες» της Δύσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ