Παγίδα Μελιού: Ρώσοι στρατιώτες τρελά ερωτευμένοι με Ουκρανές των μυστικών υπηρεσιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από ένα χρόνο, δύο 20χρονες Ουκρανές χρησιμοποιούν ψεύτικους λογαριασμούς σε εφαρμογές γνωριμιών για να παρασύρουν Ρώσους στρατιώτες σε ρομαντικές σχέσεις με στόχο την κατασκοπεία.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναισθηματικών σχέσεων υποθετικής φύσης, τα δύο κορίτσια ακολουθούν τους Ρώσους στρατιώτες , προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες από αυτούς, υπηρετώντας το Κίεβο στον πόλεμο που ξεκίνησε η Μόσχα εναντίον του, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Ένα από τα δύο κορίτσια είπε στη βρετανική εφημερίδα «The Times» για τη φύση της αποστολής της με λίγα λόγια:

«Αναζητούμε πληροφορίες όπως αριθμούς μονάδων. Προσπαθούμε να μάθουμε στοιχεία για τον όγκο του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. Ανυπομονούμε να μάθουμε αν κάποιες πολεμικές επιθέσεις πέτυχαν ή απέτυχαν. Επιδιώκουμε να παρακολουθούμε τα προβλήματα που έχουν οι στρατιώτες με προμήθειες τροφίμων και εξοπλισμό».

1 230

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με τους στρατιώτες, τα δύο κορίτσια χρησιμοποιούν εικόνες και λόγια που παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη και εργάζονται για να παρακολουθούν τις συγκεντρώσεις στρατιωτών στις ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας, επικοινωνώντας με τους Ρώσους και στη συνέχεια μεταδίδοντας τις πληροφορίες στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Μία από αυτές είπε ότι οι στρατιώτες «μας αγαπούσαν τόσο πολύ, που θα μας ζητούσαν να παντρευτούμε μέσα σε μέρες ή μέσα σε εβδομάδες».

Στη νοημοσύνη, αυτό το είδος παγίδας ονομάζεται «παγίδα μελιού», γνωρίζοντας ότι τα δύο κορίτσια εργάζονται για μια ουκρανική εταιρεία αξιολόγησης κινδύνου.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι οι δύο εμπλεκόμενες χώρες είχαν αυστηρό καθήκον να παρακολουθούν κινήσεις και επικοινωνίες  η μία της άλλης, τώρα φαίνεται ότι λειτουργούν και άλλοι τρόποι εκμαίευσης πληροφοριών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ