Καταρρευση γεφυρας στην Πατρα: Αναζητείται από τις Αρχές ο υπεύθυνος του εργοταξίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις τέσσερις έφτασαν οι συλλήψεις για την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στη μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, το οποίο καταπλάκωσε άτομα που βρίσκονταν ακριβώς από κάτω, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 14 να τραυματιστούν, με τον έναν εξ αυτών να χαροπελεύει στο νοσοκομείο.

Η νέα σύλληψη έγινε χθες  λίγο πριν τις 22:00, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε έναν ακόμη χειριστή που εργάζονταν στη γέφυρα την ώρα της κατάρρευσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές ο υπεύθυνος του εργοταξίου. Όσον αφορά στις έρευνες στο σημείο για την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων στα χαλάσματα, αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οπως, άλλωστε, ανέφεραν διασωθέντες, κοντά τους υπήρχαν άνθρωποι τραυματισμένοι, που έψαχναν απεγνωσμένα για κάποια διέξοδο διαφυγής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινοπραξία «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ», με αφορμή το τραγικό αυτό δυστύχημα, αναφέρει τα εξής: «Σήμερα Κυριακή στο 206ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου εκτελούνταν από την ΑΒΑΞ Α.Ε. προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα). Μετά την διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία, τα οποία τραυματίστηκαν, ένα από τα οποία θανάσιμα, από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν. Τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε κάθε πληροφορία που διαθέτουμε και κάθε στοιχείο που θα μας ζητηθεί. Είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγωδία και εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στην οικογένεια του θύματος και τους τραυματίες».

Τσελέντης και Λέκκας είχαν προειδοποιήσει

Η γέφυρα ήταν κλειστή από τις 20 Ιουλίου και πραγματοποιούνταν εργασίες. Ο Άκης Τσελέντης είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους στην εν λόγω γέφυρα πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά, δυστυχώς, τα χρόνια που ακολούθησαν δεν βρέθηκε λύση. Τους κινδύνους είχε επισημάνει και ο Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος είχε μιλήσει για σοβαρά προβλήματα στατικότητας.

Οι «δίδυμες» γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635). Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρει πως έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας, καθώς και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ