Έρχεται “Καυσωνας δροσιάς” – Ποτε θα υποχωρήσει η θερμοκρασία έως και 8 βαθμούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που διάφορες περιοχές της χώρας καίγονται από τις δεκάδες πυρκαγιές που ξεσπούν καθημερινά καταπίνοντας δάση, άτυχα ζώα και περιουσίες ανθρώπων, οι πολίτες και οι επισκέπτες σε ολόκληρη, σχεδόν, την Ελλάδα υποφέρουν από τον καύσωνα που δεν λέει να υποχωρήσει, απειλώντας τους με θερμοπληξία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πάντως, προχώρησε σε επικαιροποίηση με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χθες και το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12/7 κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «CLEON» σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συνοπτικά:

  • Την Κυριακή 23-7-2023 θερμική έξαρση αισθητή σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Κελσίου
  • Τη Δευτέρα 24-7-2023 πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
  • Την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση.
  • Την Πέμπτη 27-7-2023 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Απο σημερα Δευτέρα, 24/7, η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

  • στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα, ωστόσο, με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη 25/7, αλλά και την Τετάρτη 26/7 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, με τις μέγιστες τιμές να αναμένεται να φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Μια μικρή… λύτρωση, πάντως, αναμένεται την Πέμπτη 27/7, οπότε η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνει η ΕΜΥ στην ανακοίνωσή της, η επικαιροποίηση των προγνώσεων με τα νεότερα στοιχεία και τις λεπτομέρειες στην εξέλιξη των θερμοκρασιών θα γίνεται ανά εικοσιτετράωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ