Συρία: Η τουρκική κυβέρνηση διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συριακό Υπουργείο Εξωτερικών υπερασπίστηκε ότι η Τουρκία διέπραξε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» διακόπτοντας την παροχή πόσιμου νερού στη Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Κατηγόρησε την Τουρκία ότι διέκοψε την παροχή νερού, σημειώνοντας ότι , «αυτή η κατάσταση αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, ειδικά όταν βιώνουμε πρωτοφανή ζέστη. Το νερό χρησιμοποιείται ως όπλο και εργαλείο για την επίτευξη πολιτικών σκοπών».

«Πρέπει να μεσολαβήσει ο ΟΗΕ»

Χαρακτηρίζοντας την παρουσία της Τουρκίας στη Συρία ως  Κατοχή, το υπουργείο κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) να «λάβουν αποφασιστική και αποτελεσματική δράση για να σταματήσουν τη συλλογική παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Το συριακό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν επείγοντα και αποτελεσματικά μέτρα. «Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας πρέπει να τερματίσουν την παράνομη παρουσία τους στη Συρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ερντογάν: Δεν είμαστε κλειστοί με τη Συρία

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε δηλώσεις πριν από την επίσκεψή του στις χώρες του Κόλπου, αναφέρθηκε στις σχέσεις Άγκυρας-Δαμασκού.

«Δεν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπως το κλείσιμο της πόρτας με τη Συρία», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Δεν έχουμε κλείσει ούτε να συναντηθούμε με τον Μπασάρ Άσαντ. Τα λέμε. Όλα είναι θέμα προσέγγισής τους απέναντί ​​μας», γράφει η τουρκική Duvar.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ