Κυριακος Βελοπουλος: Με Σεφέρη σφυροκόπησε τον Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου 

Δεν θα αναφερθώ στα τετριμμένα. Πόσο συγκλονισμένοι είμαστε όλοι από το θάνατο των παιδιών και του κτηνοτρόφου. Θα σταθώ σε αυτό που είπε χθες ο πρωθυπουργός ότι έχουμε πόλεμο με τις φωτιές. Ωραία! Σε αυτόν τον πόλεμο έπεσαν 2 παιδιά υπέρ πατρίδος. Δεν έπρεπε να έχουμε 3ήμερο πένθος γι’ αυτή την απώλεια; Πού είναι η ενσυναίσθηση;

Πρέπει να κηρύξουμε εθνικό πένθος. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση.

Και για όσους απορούν γιατί καίγονται τα δάση μας…. Ο κος. Μητσοτάκης δηλώνει: «Έχουμε τη δυνατότητα να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μπαταρία της Ν/Α Ευρώπης». Και κάπως έτσι γεμίζει η χώρα με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Και κάπως έτσι εξηγείται η ανάγκη να γίνουν τα βουνά μας ίσιωμα. Να γίνουμε εμείς μπαταρία!!! Μία Ελλάδα με τεράστια αποθέματα ενεργειακά, που καμία κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τα εξορύξουμε, θα γίνει μπαταρία!!

Πώς αυτοδιαψεύδεστε οι ίδιοι οι υπουργοί μεταξύ σας: Ο κος Σκυλακάκης μιλώντας στο CNN στις 20/7/2023 είπε: «Τα δάση δεν έχουν διαχείριση εδώ και 10ετίες. Να τη δώσουμε σε ιδιώτες». Και βγαίνει ο κος Χατζηδάκης σήμερα και λέει ότι αυτά είναι αστειότητες! Δηλ. ο υπουργός θεωρεί ανόητο και ανοησίες όσα είπε ο κος Σκυλακάκης. Πόσο υπεύθυνο είναι αυτό; Πετάει ένας της κυβέρνησης μια ανοησία και βγαίνει ένας άλλος και τη μαζεύει.

Οι υπουργοί λένε ό,τι τους κατέβει! Ο κος Βαρβιτσιώτης είπε: «τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τα δάση»!! Μιλάμε για δήλωση – σταθμό! Πού το έχει δει αυτό; Ποιος τα προστατεύει; Από τι;

Τα εναέρια μέσα της Ελλάδα είναι αγορασμένα από την εποχή της 7ετίας. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να παραλαμβάνει τα πρώτα CL-215 το Δεκέμβριο του 1975.

Σκορπίζετε εκατομμύρια και δεν κάνετε κανένα έργο πρόληψης. Η μοναδική χώρα στη νότια Ευρώπη που μοιράζει τα ποσά 70% στην καταστολή και 30% στην πρόληψη για τις πυρκαγιές είναι η Ελλάδα! Αυτό γίνεται για να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις η Περιφέρεια στις υδροφόρες. Γιατί σε έκτακτη ανάγκη δεν υπάρχει διαγωνισμός. Αυτή είναι η πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Από το 2003 μέχρι σήμερα έχουμε δώσει 600 εκατ. ευρώ σε leasing εκμισθώσεις αεροσκαφών, όταν με τα ίδια χρήματα θα αγοράζαμε δεκάδες Canadair δικά μας. Άρα δεν θέλετε να αγοράσετε αεροσκάφη, γιατί υπάρχουν παράθυρα για κάποιους αεριτζήδες που πρέπει να πάρουν ζεστό χρήμα.

Πάμε και στον κο Στυλιανίδη, ο οποίος στο Φόρουμ των Δελφών στις 21/10/2021 είπε: «θα αγοραστούν τα λεγόμενα EARLY WARNING SYSTEMS. Θα αγοραστούν ειδικά drones. Αυτά θα παρακολουθούν τα ευάλωτα σημεία και στόχος είναι κάποια στιγμή, αφού έχουμε το σύνολο των τεχνολογικών μέσων, με ειδικούς επιστήμονες να υπάρξει το warning. Η προειδοποίηση. Εκεί πρέπει να γίνει καθαρισμός. Εκεί πρέπει να γίνει καθαρισμός. (επαναλαμβάνεται). Τα λεγόμενα EARLY WARNING SYSTEMS». Και εδώ (δείχνει φωτο) αυτός είναι ο κος Στυλιανίδης, έχει σκαρφαλώσει πάνω σε ένα Canadair. Αυτή η φωτογραφία βγήκε την ημέρα που παρουσίαζε το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, πριν 1 ή 2 χρόνια. Και τις προάλλες ο πρωθυπουργός είπε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τώρα. Αφού κάηκε η χώρα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα. Μα μέχρι να το ξεκινήσετε θα μείνει μόνο κάρβουνο. Και μιλάμε για ένα πρόγραμμα ύψους 1,7 δις ευρώ! Πείτε μας πού έχουν πάει αυτά τα χρήματα; Και δεν ντρέπομαι γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός έρχεται και μας μιλά για ευθύνη από το βήμα της βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ