Οι ΗΠΑ πωλούν προηγμένα αεροσκάφη AP-15 στην Αίγυπτο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 15 Μαρτίου 2022, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την πώληση 24 μαχητικών αεροσκαφών F-15E Strike Eagle στην Αίγυπτο.

Η αξία της συμφωνίας είναι 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει επίσης οπλικά συστήματα για αυτό το αεροσκάφος και εκπαίδευση.

Το αεροπλάνο αναμένεται να παραδοθεί στην Αίγυπτο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Αίγυπτος θα αγοράσει F-15.

Το F-15E Strike Eagle είναι ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο. Είναι σε θέση να μεταφέρει μια ποικιλία όπλων και να εκτελεί διάφορες αποστολές, όπως αεροπορική επίθεση, επιτήρηση και συλλογή πληροφοριών.

Το F-15E Strike Eagle θα βελτιώσει τις δυνατότητες της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας και θα τη βοηθήσει να διατηρήσει την αεροπορική υπεροχή της στην περιοχή.

Το F-15E Strike Eagle είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων, παντός καιρού, σχεδιασμένο να εκτελεί διάφορες αποστολές, όπως αεροπορική επίθεση, επιτήρηση και συλλογή πληροφοριών.

Το F-15E Strike Eagle έχει μια ποικιλία χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο, όπως:

• Δύο turbo κινητήρες Pratt & Whitney F110-GE-129, ο καθένας που παράγει 29.000 lbf (13.000 kN).
• Ραντάρ AN/APG-70, ένα ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών που μπορεί να ανιχνεύσει εναέριους και επίγειους στόχους.
• Σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου AN/ALQ-135, το οποίο μπορεί να διαταράξει την πτήση πυραύλων που καθοδηγούνται από ραντάρ
• Μια ποικιλία όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων που κατευθύνονται με ραντάρ και των πυραύλων που καθοδηγούνται με λέιζερ, των κατευθυνόμενων με λέιζερ βομβών και των βομβών ελεύθερης ρίψης.
• Δυνατότητα μεταφοράς εξωτερικών δεξαμενών καυσίμων, επιτρέποντάς του να πετάει μεγαλύτερες αποστάσεις.

Το F-15E Strike Eagle χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία πολεμικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Πολέμου του Κόλπου και του δεύτερου Πολέμου στο Ιράκ. Έχει καθιερώσει τη φήμη ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού μαχητή.

Μια σημείωση στο παρασκήνιο του άρθρου: προφανώς οι ΗΠΑ συμφώνησαν να πουλήσουν αυτό το προηγμένο αεροσκάφος αφού η Αίγυπτος συμφώνησε να ακυρώσει την παραγγελία του αεροσκάφους Sukhoi-35 που παρήγγειλε νωρίτερα από τη Ρωσία.

«Αραβική Άμυνα»

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ