Η Dassault Aviation και η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία γιόρτασαν ένα ιστορικό επίτευγμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 26 Ιουλίου, η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε ένα ιστορικό επίτευγμα, καθώς τα μαχητικά Dassault Rafale συμπλήρωσαν 10.000 ώρες πτήσης, γίνοντας έτσι ο πρώτος ξένος πελάτης που πέτυχε αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα, γράφει η ‘αραβική άμυνα’.

Πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή παρουσία ανώτατων Αιγυπτίων αξιωματούχων και εκπροσώπων της Dassault Aviation στην αεροπορική βάση Jabal El Basour, όπου βρίσκονται τα αεροσκάφη Rafale της Αιγύπτου που εξυπηρετούν την 23η Τακτική Μεραρχία.

Το μαχητικό αεροσκάφος Rafale παράγεται από τη γαλλική εταιρεία Dassault Aviation

Τα μαχητικά Rafale παράγονται από τη γαλλική εταιρεία Dassault Aviation, τα οποία έχουν διαπρέψει στις εξαιρετικές επιδόσεις τους, αποτελώντας βασικό στήριγμα της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχετικά με αυτό, ο Eric Trappier, Πρόεδρος της Dassault Aviation, έκανε δηλώσεις:

«Αυτός ο εορτασμός που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 10.000 ωρών πτήσης από τα μαχητικά Rafale καταδεικνύει την εφευρετικότητα και την αποτελεσματικότητα της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας και την ισχυρή σχέση μεταξύ της Dassault Aviation και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, η οποία διαρκεί σχεδόν πενήντα χρόνια και βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και αμοιβαία δέσμευση.

Η Αίγυπτος έγινε ο πρώτος πελάτης εξαγωγής για τα μαχητικά Rafale μετά την παραγγελία 24 αεροσκαφών το 2015, με 6 διθέσια μαχητικά Rafale και 8 άλλα μονοθέσια μαχητικά που παραδόθηκαν μεταξύ 2015 και 2019.

Αυτά τα διακεκριμένα επιτεύγματα των αεροσκαφών Rafale καταδεικνύουν τη δέσμευση της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας για την επίτευξη ανώτερων επιδόσεων και υψηλής βιωσιμότητας υπό το φως των παγκόσμιων γεωπολιτικών προκλήσεων και αλλαγών.

Αυτό το επίτευγμα αντανακλά την ελκυστικότητα του Rafale ως ενός από τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά αεροσκάφη στον κόσμο, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για χώρες που επιδιώκουν να ενισχύσουν τις αεροπορικές τους ικανότητες και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις ασφαλείας, καταλήγει το αραβικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ