Αυξημένη η αμυντική εξάρτηση από τη Ρωσία λόγω επιλογής, λέει Αιγύπτιος αξιωματούχος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην διευθυντής του Κολλεγίου Εθνικής Άμυνας και σύμβουλος στη Στρατιωτική Ακαδημία ‘Νάσερ’ στην Αίγυπτο, Μουχάμαντ αλ Γκουμπάρι, επεσήμανε την αυξημένη εξάρτηση του αιγυπτιακού στρατού στο ρωσικό επιθετικό αεροσκάφος Ka-52, γράφει η ‘Αραβική Άμυνα’.

Κατά τη διάρκεια αποκλειστικών δηλώσεων στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο υποστράτηγος Αλ Γκουμπάρι ανέφερε ότι η Αίγυπτος βασίζεται όλο και περισσότερο στο ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Ka-52, αντί να αποκτά ελικόπτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Παρά την ύπαρξη συνεχούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συντήρηση των αιγυπτιακών ελικοπτέρων Apache, ο Αλ Γκουμπάρι τόνισε τη στροφή της Αιγύπτου προς τη χρήση του ρωσικού αεροσκάφους Ka-52 και περίμενε ότι θα είναι το κύριο στοιχείο για τον οπλισμό του αιγυπτιακού στρατού στο μέλλον.

 Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος είπε ότι αυτές οι κινήσεις ενισχύουν τη διμερή συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ρωσίας και επιβεβαιώνουν τη δύναμη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε επίσης ότι η Αίγυπτος επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις πηγές όπλων και να μην βασίζεται μόνο σε μία χώρα.

3 48

Το ελικόπτερο Ka-52 χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να επιχειρεί σε διάφορες καιρικές και κλιματικές συνθήκες, εκτός από την ταχύτητά του στα 300 km/h και την ικανότητά του να φτάνει σε υψόμετρο 5.000 μέτρων

Το ελικόπτερο είναι επίσης εξοπλισμένο με συσκευές οπτικής και θερμικής καθοδήγησης και ανίχνευσης, πολυβόλο των 30 χλστ., καθώς και κατευθυνόμενους και μη κατευθυνόμενους πυραύλους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την περασμένη εβδομάδα η Boeing εξασφάλισε τροποποίηση συμβολαίου ύψους 393 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια και παράδοση ελικοπτέρων AH-64E Apache, προς όφελος του αμερικανικού στρατού και των χωρών της Αιγύπτου και του Κουβέιτ.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ