Χαμός οταν ο Πατριάρχης Μόσχας αποκάλεσε τον Πούτιν με λάθος όνομα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος στέκεται σταθερά στο πλευρό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ακόμα και στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία. Προσφάτως όμως υπέπεσε σε ένα ολίσθημα: προσφώνησε με λάθος όνομα τον Πούτιν. Η αντίδραση του Ρώσου προέδρου; Φάνηκε να το απολαμβάνει χαρίζοντάς του ένα ειρωνικό χαμόγελο.

Τι συνέβη ακριβώς όμως; Ο πατριάρχης Μόσχας, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής Αφρικανών ηγετών που διοργάνωσε ο Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη αυτή την εβδομάδα, χρησιμοποίησε κατά λάθος το πατρώνυμο που σχετίζεται με έναν άλλο Ρώσο ηγέτη, τον Ιβάν τον Τρομερό.

Συγκεκριμένα, ο Κύριλλος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας στα ρωσικά: «Εξοχότατε, ο πολύτιμος Βλαντίμιρ Βασίλιεβιτς…εε, Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Αφού ο Κύριλλος έκανε το προφανές λάθος, ο Πούτιν διακρίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να χαμογελά ειρωνικά προτού κουνήσει απαλά το κεφάλι, φαινομενικά αδιάφορος από το λάθος.

Σημειώνεται ότι στη ρωσική κουλτούρα, συνηθίζεται να αποκαλείται κάποιος συχνά με το μικρό του όνομα και το πατρώνυμο – που προέρχεται από το όνομα του πατέρα τους – και χρησιμοποιείται ως ισοδύναμο μεσαίου ονόματος, ως τρόπος αναγνώρισης δηλαδή κάποιου χωρίς να χρησιμοποιείται το επώνυμό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ