Θρηνος στην Πατρα για την 14χρονη Χριστινούλα που έσβησε μετά απο τροχαίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η Πάτρα μετά τον χαμός της 14χρονης Χριστίνας Γαρουφαλή η οποία «έφυγε» μέρες μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε με μηχανάκι έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Η κηδεία της ανήλικης, η οποία θα χαρίσει ζωή καθώς τα όργανά της θα δοθούν για μεταμοσχεύσεις θα γίνει αύριο, στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγγέλων στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Λίγο πριν το τελευταίο «αντίο» το 15ο γυμνάσιο της πόλης αποχαιρετά την άτυχη μαθήτρια του με ένα μήνυμα που ραγίζει καρδιές. Στο μήνυμα το οποίο υπογράφει η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τονίζεται πως η 14χρονη ήταν ένα κορίτσι καλοσυνάτο και γεμάτο ζωή.

Ολόκληρο το μήνυμα:

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας της Γ΄ τάξης του 15ου Γυμνασίου Πάτρας, Χριστίνας Γαρουφαλή, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σε όλους μας βαθιά θλίψη, που δύσκολα μπορούμε να την αποτυπώσουμε σε λίγες γραμμές. Θυμόμαστε τη Χριστίνα ως ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή και έτσι θέλουμε να την κρατήσουμε στο μυαλό μας.

Στη μνήμη της, δεσμευόμαστε ότι, ως σχολική κοινότητα, θα δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να μην χαθούν άλλα παιδιά στους δρόμους της χώρας μας.

Καλό ταξίδι Χριστίνα…

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Γυμνασίου Πάτρας».

Η Χριστίνα έδωσε πολυήμερη μάχη για τη ζωή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Ωστόσο, παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών, τα τραύματα που είχε υποστεί ήταν βαρύτατα, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ο εγκεφαλικός της θάνατος. Οι γονείς της, πληροφορούμενοι την αποκαρδιωτική αυτή είδηση, πήραν πάραυτα τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της πολυαγαπημένης τους Χριστίνας, δίνοντας ζωή σε συνανθρώπους μας.

Όπως ανέφερε το pelop.gr, στις 3 τα ξημερώματα χθες ξεκίνησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου η διαδικασία της λήψης και μεταφοράς των οργάνων της άτυχης κοπέλας που έπεσε θύμα -θανατηφόρου, τελικά- τροχαίου τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιουλίου, όταν το δίκυκλο, στο οποίο ήταν συνεπιβάτης, συγκρούστηκε με ΙΧ.

Στην Πάτρα βρέθηκαν μεταμοσχευτικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αθήνα, την Αυστρία και την Ιταλία. Πληροφορίες αναφέραν ότι για μεταμόσχευση θα δωρηθούν το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί, αλλά και οι κερατοειδείς της άτυχης 14χρονης.

Μιλώντας στο pelop.gr, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μεταφέρω προς τους γονείς τα συναισθήματα οδύνης, αλλά και ευγνωμοσύνης όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους. Η απόφασή τους να δωρηθούν τα όργανα του παιδιού τους χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής. Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. Εύχομαι η απόφασή τους αυτή να απαλύνει κατά το εφικτό, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους που επί 3 εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρα».

*πηγή φωτο: tempo24.news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ