Η Χεζμπολάχ επιτίθεται στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ «Πρέπει να αφανιστούν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν επινοούμε μάχες ή κινδύνους. Αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος που είναι επικείμενος και έχει αρχίσει», είπε ο Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του την παραμονή της Ημέρας της Ασούρα, μιας από τις σημαντικότερες σιιτικές γιορτές, γράφουν αραβικά δημοσιεύματα που επικαλούνται το Agence France-Presse.

Ο Νασράλα είπε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ομοφυλόφιλοι, ακόμη κι αν είχαν ομόφυλη επαφή μόνο μία φορά, «πρέπει να σκοτώνονται».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είπε ότι στον Λίβανο «αυτός ο κίνδυνος ξεκίνησε από πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις» που «προωθούν» τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στα παιδιά.

Προέτρεψε το Υπουργείο Παιδείας να δράσει.

Η Χεζμπολάχ ιδρύθηκε το 1982, μετά την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο εκείνο το έτος, και σήμερα πολλές δυτικές κυβερνήσεις τη θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Είναι το μόνο κίνημα που δεν αφοπλίστηκε από τον εμφύλιο πόλεμο του Λιβάνου το 1990 και παραμένει σημαντικός πολιτικός παράγοντας στην πολιτική μιας χώρας της οποίας η οικονομία κατέρρευσε το 2019.

Ο θρησκευτικά ποικιλόμορφος Λίβανος είναι μια από τις πιο φιλελεύθερες χώρες στη Μέση Ανατολή, επομένως η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ ήταν εδώ και πολύ καιρό ορατή και ηχηρή, παρά τις επιδρομές σε καφετέριες, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης καθώς και στα κέντρα της.

Σήμερα ο Λίβανος αντιμετωπίζει συστημικές κοινωνικές, οικονομικές και νομικές διακρίσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να επιδεινωθούν περαιτέρω από τη ρητορική της Χεζμπολάχ.

«Η ρητορική μίσους χρησιμεύει ως εργαλείο εκτροπής που χρησιμοποιείται από τον Νασράλα και τις πολιτικές ελίτ για να αποσπάσει την προσοχή από τις βαθιές οικονομικές ανισότητες και τις κυβερνητικές αποτυχίες», έγραψε στο Twitter ο Χουσεΐν Τσεάιτο, οικονομολόγος με έμφαση σε queer ζητήματα.

«Αυτή η υπολογισμένη τακτική, τους κρατά στην εξουσία», πρόσθεσε.

Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ στον Λίβανο σημείωσε μια νίκη το 2018, όταν ένα δικαστήριο έκρινε ότι η συμπεριφορά των ατόμων του ίδιου φύλου δεν ήταν παράνομη, αλλά η θέση της έκτοτε έχει υποβαθμιστεί.

Το περασμένο καλοκαίρι οι ακτιβιστές τους δέχθηκαν επίθεση και το Pride ακυρώθηκε αφού το Υπουργείο Εσωτερικών διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να καταπολεμήσουν εκδηλώσεις που «προωθούν τη σεξουαλική διαστροφή».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ