Η Γαλλία συνέκρινε τις τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις- αξιοσημείωτη λεπτομέρεια στο Αιγαίο, υποστηριζει τούρκικο δημοσίευμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ στην ατζέντα βρίσκονται οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα θα ανοίξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη χρήση του γαλλικού στρατού μετά τις ΗΠΑ , ο γαλλικός Τύπος δημοσίευσε ένα άρθρο ​​που θα συζητηθεί, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

 Γαλλικό περιοδικό, που έγραψε τα πιθανά σενάρια σύγκρουσης Τουρκίας και Ελλάδας, συνέκρινε τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορούσε να βασιστεί στη συμμαχία τους, όπως τονίζεται.

2 1

Το άρθρο του γαλλικού περιοδικού Slate

Ενώ οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας βαίνουν σε θετικό κλίμα, το γαλλικό περιοδικό “Slate”, που μετέφερε το ενδιαφέρον του την 100ή επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης, έγραψε τα σενάρια σύγκρουσης Τουρκίας-Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι διεκδικήσεις κυριαρχίας μεταξύ των δύο χωρών στα νησιά του Αιγαίου και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη προκαλούν ένταση. Επισημάνθηκε πως είναι σημαντικό σημείο ότι η εν λόγω περιοχή φιλοξενεί αποθέματα πετρελαίου.

4

Τονίζεται ότι το πιο σημαντικό σημείο αυτών των εντάσεων είναι το γεγονός ότι και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ και σημειώνεται ότι είναι μυστήριο πώς θα ενεργήσει η Συμμαχία σε περίπτωση που κηρυχθεί στρατιωτική σύγκρουση στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η διπλωματική επιτυχία της Τουρκίας

5

Το περιοδικό, που έγραψε ότι η Τουρκία ήταν διπλωματικά στο επίκεντρο του παιχνιδιού με τον πόλεμο της Ουκρανίας και την κινητοποίηση του ΝΑΤΟ, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη εναντίον της Ελλάδας.

Επισημαίνεται επίσης η έννοια της «Γαλάζιας Πατρίδας», σημειώνοντας ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διέθεταν αποτελεσματικά, ικανά και επιχειρησιακά όπλα, όπως και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Δόθηκε προσοχή στις συμφωνίες που υπέγραψαν Γαλλία και Ελλάδα , όπως συνοψίστηκε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας στις 8 Απριλίου 2022, και τόνισαν τις λέξεις για θέμα «προτιμούμε να είμαστε στο τραπέζι παρά στο μενού».

Υπερτερεί το τουρκικό ναυτικό

7

Αναφέρθηκε ότι το τουρκικό ναυτικό υπερτερεί του ελληνικού αντιπάλου του για τρεις λόγους και σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας ήταν η αγορά τριών αντιτορπιλικών από τη Γαλλία.

Τονίζεται μάλιστα ότι αυτά δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να αντέξουν ένα αεροπλανοφόρο, ακόμα κι αν ήταν εξοπλισμένα με προηγμένη τεχνολογία.

Δηλώθηκε ότι εάν οι δύο χώρες χρησιμοποιήσουν νάρκες για να εμποδίσουν η μία την άλλη στο Αιγαίο , η Τουρκία έχει μια δύναμη που μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Παρόμοιες δυνατότητες

6

Αν και υποστηρίζεται ότι οι δύο χώρες έχουν παρόμοιες δυνατότητες όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία, έχει γραφτεί ότι η Τουρκία έχει σημαντικό πλεονέκτημα στη μεταφορά στρατευμάτων με διαφορά 50 αεροσκαφών.

Στην είδηση, η οποία παραδέχεται ανοιχτά ότι η Ελλάδα θα είναι ανεπαρκής σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών , αναφέρεται ότι η ισορροπία δυνάμεων βρίσκεται ακόμη υπέρ της Τουρκίας, αλλά, η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στους συμμάχους της.

 Σημειώνεται ότι και η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός από το ΝΑΤΟ και υπάρχει συμφωνία που έχει υπογραφεί με τη Γαλλία το 2021.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ