Σινά: Επίθεση κατά του αιγυπτιακού στρατού – νεκρός αξιωματικός και 6 τραυματίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανώτερη πηγή ασφαλείας της Αιγύπτου αποκάλυψε στο ειδησεογραφικό δίκτυο «Al-Arabi Al-Jadid» ότι ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και τουλάχιστον 6 άλλοι τραυματίστηκαν, σε ένοπλη επίθεση στο κτίριο του Αρχηγείου Εθνικής Ασφάλειας (πρώην Κρατικής Ασφάλειας) στην περιοχή την πόλη Ελάρις, στο βορειοανατολικό  Σινά.

Η πηγή εξήγησε ότι το αρχηγείο δέχθηκε επίθεση από ένοπλους άνδρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αιγύπτιος αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων και να τραυματιστούν σοβαρά τουλάχιστον άλλοι 6, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η πηγή πρόσθεσε ότι νεκρός ήταν ο συνταγματάρχης Μουχάμεντ Μάμις των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και στο παρελθόν υπηρέτησε στις ειρηνευτικές δυνάμεις στο Σουδάν και ήταν απόφοιτος της Αστυνομικής Σχολής, τάξης του 2001.

Η πηγή αποκάλυψε ότι δυνάμεις ασφαλείας από τον στρατό και την αστυνομία έφτασαν στον τόπο της επίθεσης με πυροβολισμούς και πήραν τις καταγραφές από τις κάμερες γύρω από το μέρος για να μάθουν τις συνθήκες της επίθεσης και drones εστάλησαν για να σαρώσουν την περιοχή και να προσπαθήσουν και να εντοπίσουν τους ένοπλους επιτιθέμενους.

Τον Νοέμβριο του 2022, ένας αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού και τρεις στρατιώτες από τις φυλετικές ομάδες που τους υποστηρίζουν σκοτώθηκαν σε επίθεση της οργάνωσης «Επαρχία Σινά » που συνδέεται με το ISIS , δυτικά της επαρχίας του Βόρειου Σινά, στην ανατολική Αίγυπτο.

Al Araby

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ