Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν συμφωνίες με Βουλγαρία και Νότια Κορέα για προμήθεια βλημάτων στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Financial Times δημοσίευσαν χθες ότι οι ΗΠΑ έχουν συνάψει σημαντικές συμφωνίες με τη Βουλγαρία και τη Νότια Κορέα για την προμήθεια πυρομαχικών 155 χιλιοστών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτές οι συμφωνίες έρχονται στο πλαίσιο της υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία υπό το φως της κρίσιμης κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Αναλυτικά, αυτές οι συμφωνίες ήρθαν στον απόηχο των συνεχιζόμενων εντάσεων στην Ουκρανία, οι οποίες κατέστησαν αναγκαιότητα την ανάγκη ενίσχυσης των ουκρανικών στρατιωτικών δυνατοτήτων.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους που δήλωσαν: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνάψει συμφωνίες με τη Βουλγαρία και τη Νότια Κορέα για την προμήθεια πυρομαχικών στην Ουκρανία και διαπραγματεύονται με την Ιαπωνία σχετικά με αυτό».

Στις 7 Ιουλίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόφασή του να ξεκινήσει την παράδοση βλημάτων διασποράς στο καθεστώς του Κιέβου.

3 6

 Το βουλγαρικό Novini 247, σημειώνει ότι «το Πεντάγωνο έχει επιδιώξει να αγοράσει μόνο περίπου 790.000 φυσίγγια των 155 χιλιοστών τα τελευταία 10 χρόνια, κυρίως για χρήση σε ασκήσεις εκπαίδευσης. Αυτό προϋποθέτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει μέχρι στιγμής στην Ουκρανία περισσότερο από το ποσό που αγόρασε για 155 χιλιοστά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση της δεξαμενής σκέψης Center for a New American Security με έδρα την Ουάσινγκτον».

 Σύμφωνα, εξάλλου, με το βουλγαρικό ‘Fokus’, “Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η Ουκρανία εκτοξεύει έως και 8.000 βλήματα πυροβολικού την ημέρα”.

 Από την πλευρά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είπε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει πυρομαχικά διασποράς στο Κίεβο ως προσωρινό μέτρο έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξήσουν την παραγωγή πυρομαχικών πυροβολικού σε επαρκή ποσότητα, κάτι που μπορεί να πάρει μήνες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε ότι τέτοιες προμήθειες θέτουν σε κίνδυνο τους αμάχους και στοχεύουν στην παράταση της σύγκρουσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πυρομαχικά διασποράς θεωρούνται θανατηφόρα πυρομαχικά που εγείρουν ανησυχίες για τη χρήση τους σε περιοχές αμάχων και ορισμένες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει τους φόβους τους για τις αρνητικές ανθρωπιστικές επιπτώσεις αυτών των όπλων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν εκτεταμένη στρατιωτική εκπαίδευση για τις ουκρανικές δυνάμεις πριν από τη χρήση αυτών των πυρομαχικών, με στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τους αμάχους και την αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας στο έπακρο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ