Χρεη ΝΔ: Οι τράπεζες χρωστούν στον Κυριάκο και όχι ο Κυριάκος στις τράπεζες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία, ήταν μεν αληθής, δεν απεικονίζει όμως ολόκληρη την εικόνα για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και των τραπεζών.

Μπορεί η Ν.Δ. να χρωστάει 436 εκατομμύρια € και ο ίδιος ο Κυριάκος να έχει τετραπλασιάσει τα χρέη του προς τις τράπεζες από τον καιρό που έγινε πρωθυπουργός, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας έχουν ζημιωθεί από τον πρωθυπουργό,σε αντίθεση με την δανειολήπτρια κυρά – Κούλα που χρωστάει 800 € και της οπάρουν το σπίτι. Παρότι έχει αποπληρώσει το αρχικό κεφάλαιο.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι τα χρέη του Κυριάκου και του κόμματος του προς τις τράπεζες, είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχει επιστρέψει στους τραπεζίτες μέσω των νομοθετικών του ενεργειών. Αντίθετα, ο Κυριάκος πρέπει να χαρακτηριστεί ως ο μέγας ευεργέτης των συστημικών τραπεζών, αφού έχει εξασφαλίσει τόσα προνόμια στις τράπεζες μας, που δεν θα τολμούσαν να το κάνουν ούτε οι ίδιοι οι τραπεζίτες εάν αναλάμβαναν την διακυβέρνηση της χώρας!

nb keimeno dimokratia606
Το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» (1/8/2023)

Πρώτο και τρανταχτό παράδειγμα, το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της υφηλίου όπου ο τραπεζίτης μπορεί να κλέψει την τράπεζα του, να ζημιώσει με τις ενέργειες του το ίδρυμα που διοικεί, αλλά να μην περάσει ούτε έξω από τον ανακριτή!Αντίθετα, πρέπει ο ίδιος ο τραπεζίτης να μηνύσει τον εαυτό του για να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη, γεγονός που αποδεικνύει την υπέρτατη σοφία του ηγέτη Κυριάκου Μητσοτάκη, που με αυτόν τον τρόπο έδωσε το δικαίωμα σε όποιον τραπεζίτη δεν αντέχει τις τύψεις, να επιλέξει ο ίδιος τον δρόμο της τιμωρίας για να λυτρωθεί.

Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο αναβαλλόμενος φόρος. Ο συμψηφισμός ζημιών με φορολογικές υποχρεώσεις, εφαρμόζεται μεν σε όλη την Ευρώπη, αλλά για τις ευρωπαϊκές τράπεζες το ποσοστό του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών αντιπροσωπεύει μόλις το 10% κατά μέσον όρο. Σε αντίθεση με την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου ο αναβαλλόμενος φόρος αντιπροσωπεύει το 65% του βασικού κεφαλαιακού δείκτη CET1 των συστημικών τραπεζών. Πάνω από 16 δις ευρώ δηλαδή, όταν η Ν.Δ. χρωστάει το ευτελές ποσό των 436 εκατομμυρίων €!

Τρίτο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το διαβόητο σχέδιο Ηρακλής, που μόνο ένας ημίθεος πρωθυπουργός μπορούσε να νομοθετήσει. Με αυτόν τον τρόπο, ο Κυριάκος έδωσε την ευκαιρία στις τράπεζες να ξεφορτωθούν δεκάδες δισεκατομμύρια ζημιές από τα κόκκινα δάνεια, ενώ παράλληλα βοήθησε συγκεκριμένα τραπεζικά στελέχη να γίνουν εκατομμυριούχοι, αγοράζοντας τα συγκεκριμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια «κοψοχρονιά».

nb keimeno patisia mat
Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει νόμος και τάξη στην Ελλάδα; 30 αστυνομικοί για να διώξουν την κυρά Μαρίκα από το σπίτι!

Όταν μάλιστα ένας μη τραπεζίτης, ο βουλευτής του Ανδρέας Πάτσης «τόλμησε» να εμπλακεί στο σχέδιο Μητσοτάκη, καρατομήθηκε άμεσα, διότι ο Κυριάκος δεν χρωστάει στους βουλευτές του, αλλά στους τραπεζίτες.

Και τέλος, όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει βυθιστεί στην ανομία, καλό θα είναι να εκτιμήσουν την εφαρμογή του νόμου και της τάξης, όταν πρόκειται να παρθεί το σπίτι της κυρά Μαρίκας στα Πετράλωνα. Τέτοιος νόμος, τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά, ούτε στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Μπορεί να μην έχουμε ένστολους για να συμμετέχουν στην δασοπυρόσβεση η στην ασφάλεια της γειτονιάς, έχουμε όμως δεκάδες πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ για να εξυπηρετηθούν οι τραπεζίτες και τα Funds.

Όποιος λοιπόν υποστηρίζει ότι είναι σκάνδαλο οι τράπεζες να μην διεκδικούν τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ας δουν κατάματα την πραγματικότητα: Οι τράπεζες χρωστούν στον Κυριάκο και όχι ο Κυριάκος στις τράπεζες…

Πηγη: Κύριος Μαξιμος 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ