Η Ινδονησία αγοράζει τουρκικά drones αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη, το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας ανακοίνωσε την απόκτηση 12 νέων drones που παράγονται από εξέχουσα τουρκική εταιρεία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στρατηγικής του για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του στρατιωτικού εξοπλισμού της.

Αυτό το βήμα έρχεται ως μέρος των προσπαθειών της Ινδονησίας να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες και να τονίσει τον περιφερειακό της ρόλο στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η συμφωνία αυτή συμφωνήθηκε με τουρκική εταιρεία ειδικευμένη στις διαστημικές και αμυντικές βιομηχανίες, αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης προηγμένους προσομοιωτές που στοχεύουν στην εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού και την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητάς τους.

Αυτά τα drones έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν εντός των επόμενων 32 μηνών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια σημαντική προσθήκη σε μια σειρά αμυντικών συμφωνιών που σύναψε πρόσφατα η Ινδονησία, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή της για ενίσχυση των αμυντικών της δυνατοτήτων και των δυνατοτήτων ασφάλειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού της χώρας έχει διατεθεί φέτος στο υπουργείο Άμυνας, στα 8,89 δισ. δολάρια.

Defense Arabic

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ