Πρωτοφανής επίθεση και ψεύδη Άγκυρας-Al Jazzera κατά Ν. Δελχί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ινδοί υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα των ισλαμικών γενοκτονιών με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς, πράγμα που ουδέποτε λησμόνησαν. Μία σιωπηρή γενοκτονία η οποία δεν είναι γνωστή και δεν συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορία, όμως αποτελεί την κύρια αιτία αντιπαλότητας των Ινδών με τους Πακιστανούς.

Από την στιγμή που η Τουρκία επέλεξε να δημιουργήσει τον στρατό του Ισλάμ, αναγνώρισε ότι μαζί με το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα έθνος σε τρία κράτη, τότε η πολεμική αντιπαράθεση με την Ινδία, είναι μονόδρομος. Για κακή τους τύχη, η πατριωτική κυβέρνηση που έχει εκλεγεί στην Ινδία μετά από πολλά χρόνια και κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, ενδέχεται να είναι και η αιτία καταστροφής της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Νέο Δελχί χρησιμοποιεί διπλωματική γλώσσα, η οποία υπενθυμίζει πως η εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, κρέμεται σε μια κλωστή!

Η ραγδαία επιδείνωση της σχέσης των δυο χωρών, προκλήθηκε από την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας. Το «κατηγορώ» του Ερντογάν κατά της Ινδίας, επικεντρώνεται στη μεταχείριση του μουσουλμανικού πληθυσμού και στον έλεγχο του Νέου Δελχί στην περιοχή του Κασμίρ.

Υπάρχει η υποψία στην Ινδία ότι η Τουρκία υιοθετεί μια τέτοια στάση, ενώ εκφράζεται από το Πακιστάν. Οι προσπάθειες του Ερντογάν να αναπτύξει βαθιούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Πακιστάν σε βάρος της Ινδίας, δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την κατάσταση. Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες, η Ινδία παίρνει μια σκληρή θέση απέναντι στην Τουρκία.

Επίθεση Τουρκίας κατά Ινδίας – Τι αναφέρει ψευδώς Ερντογανικό ΜΜΕ και Al Jazeera:

Στιγμιότυπο 2023 08 03 5.28.34 μμ

”Σύμφωνα με την έκθεση του Al Jazeera για τη βία κατά των μουσουλμάνων στο Gurugram, η βία συνεχίζεται στην περιοχή Noah της πολιτείας Haryana, η οποία διαπράττεται από υπερεθνικιστικές συμμορίες Ινδουιστών.

Παρά τα μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας και η διακοπή του διαδικτύου αφού 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε κοινοτική βία στην περιοχή και 23 άτομα νοσηλεύτηκαν, οι ριζοσπαστικές ινδουιστικές ομάδες συνέχισαν να επιτίθενται σε μουσουλμανικά καταστήματα, ιδιοκτησίες και χώρους λατρείας σε πόλεις όπως ως Gurugram και Sohna.

Μουσουλμανικές περιουσίες και ένα τζαμί πυρπολήθηκαν στο Γκούρουγκραμ, κοντά στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

Το τζαμί, που ονομάζεται «Anjuman Jama», φέρεται να δέχτηκε επίθεση τη νύχτα της 31ης Ιουλίου από υπερεθνικιστικές ινδουιστικές ομάδες.

Καταγράφηκε ότι το εν λόγω τζαμί πυρπολήθηκε και ο 22χρονος ιμάμης Μοχάμεντ Σάαντ, που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο τζαμί, πέθανε στη φωτιά, στο περιστατικό που έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της κοινοτικής βίας. στην περιοχή του Νώε στη Χαριάνα.

Ο Muhammed Fehim Kazimi, ο οποίος ζει στην περιοχή από το 2011 και προσεύχεται στο τζαμί, που έγινε στόχος της επίθεσης, δήλωσε φρίκη από τα γεγονότα και είπε: «Αυτή η επίθεση ήταν η εκδίκηση του Νώε». είπε.

Ο αστυνομικός επίτροπος της Gurugram, Kala Ramachandran, ανέφερε σε δήλωση ότι ορισμένα καταστήματα υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα εμπρησμού.

Ο Ramachandran δήλωσε ότι οι συλληφθέντες δεν είχαν σχέση με καμία ομάδα σύμφωνα με τις αρχικές διαπιστώσεις, αλλά η έρευνα συνεχιζόταν.

  • “ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ”

Ο Shadab Anwar, ο μεγαλύτερος αδερφός του ιμάμη Mohammed Saad, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των γεγονότων, είπε ότι δεν εμπιστεύεται τις αρχές που έκαναν δήλωση στο πλαίσιο της πρόσφατης βίας που στόχευε τους μουσουλμάνους.

Ο Ενβέρ είπε ότι μίλησε στον αδερφό του μισή ώρα πριν τον σκοτώσουν. «Ο αδερφός μου με πήρε τηλέφωνο και είπε ότι η αστυνομία ήταν στο τζαμί και δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό». είπε.

«Αυτό το περιστατικό έλαβε χώρα παρουσία της αστυνομίας», είπε ο Ενβέρ καθώς περίμενε μπροστά στο νεκροτομείο για να παραλάβει τη σορό του αδελφού του, που έχασε τη ζωή του. ισχυρίστηκε.

Η βία κατά των μουσουλμάνων συνεχίζεται στην πόλη Sohna στην πολιτεία Haryana.

Σχετικά με την επίθεση, η οποία αναφέρεται ότι έσπασε τα τζάμια των σπιτιών στην πόλη και τα οχήματα πυρπολήθηκαν, ο Αζάντ Χαν, ένας ντόπιος, είπε: «Τα μέλη της συμμορίας πυρπόλησαν μόνο όσους ανήκουν σε μουσουλμάνους κοιτάζοντας τα ονόματα που αναγράφονται στις ταμπέλες των καταστημάτων». είπε.

Ο Hamidan Begum, κάτοικος της πόλης Sohna, δήλωσε επίσης ότι τα οχήματα που ανήκαν στους πέντε γιους του που πουλούσαν φρούτα με καρότσι πυρπολήθηκαν από τη συμμορία και τα φρούτα που πουλούσαν κλάπηκαν επίσης από τη συμμορία και υπέφεραν οικονομικά. απώλεια ως οικογένεια.

Αναφέρθηκε ότι η εν λόγω συμμορία επιτέθηκε και στο τέμενος που ονομάζεται «Σαχί Τζάμα».

Ο Şemim Ahmed, ο οποίος εργάζεται στο προαναφερθέν τζαμί, δήλωσε ότι μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, των οποίων τα πρόσωπα είναι καλυμμένα και οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, ήταν οπλισμένοι με σιδερένιες ράβδους καθώς και πυροβόλα όπλα, πραγματοποίησε την επίθεση.

Μάρτυρας των γεγονότων, ο Σαχίντ Χουσεΐν ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία «κατηγόρησε άδικα και συνέλαβε μουσουλμάνους».

“Δύο νεαροί έχουν τεθεί υπό κράτηση εκεί που μένω. Όλοι στην πόλη φοβούνται. Κανείς δεν τολμά να φύγει από το σπίτι του από φόβο μήπως τον πάρει η αστυνομία”, είπε ο Χουσεΐν. είπε,” αναφέρει ψευδώς το άρθρο!

directus.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ