Μεγάλη δασική φωτια στη Ροδόπη – Ενίσχυση δυνάμεων στη φωτιά στον Όλυμπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας να «βοηθούν» στην εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών, επίπονες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που ξεσπούν διαρκώς, φτάνοντας τις 37 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στη Ροδόπη, αλλά και εκείνη που μαίνεται από το μεσημέρι στον Όλυμπο, είναι -κυρίως- οι φωτιές που έχουν θέσει σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμερα, κινητοποιώντας επίγειες, αλλά και εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Πάτερμα, στον Δήμο Αρριανών Ροδόπης, καίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή και στο σημείο από την πρώτη στιγμή πραγματοποιούν ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Κάποιος οικισμός, πάντως, δεν απειλείται.

Την ίδια ώρα, στη φωτιά στην Καρυά Ελάσσονας, στον Όλυμπο, η οποία φέρεται να προκλήθηκε από κεραυνό, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πλέον στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

H φωτιά μαίνεται σε χαράδρα στην περιοχή Άνω Σκοτίνας, στα όρια Πιερίας – Λάρισας στα νότια του Ολύμπου, ενώ για την κατάσβεσή της υπήρξε από την πρώτη στιγμή και μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών.

Στο μεταξύ, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε ελαιώνες και καλαμιές στην περιοχή Θαλασσιά Ξάνθης παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα. Στο σημείο έσπευσαν 21 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και δύο αεροσκάφη, ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχουν θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Υπό πλήρη έλεγχο, εξάλλου, είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, για την κατάσβεσή της οποίας κινητοποιήθηκε έγκαιρα κλιμάκιο της πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και 10 πυροσβέστες.

Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, από τις συνολικά 37 δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των  εν λόγω πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ