Ζελένσκι: Τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ και της Γερμανίας είναι «πολύ αποτελεσματικά»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ουκρανία βλέπει «σημαντικά αποτελέσματα» από τα αμερικανικά και γερμανικά συστήματα αεράμυνας, παρά τα κύματα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Στη βιντεοσκοπημένη νυχτερινή του ομιλία, σημειώνει το Reuters, ο Ζελένσκι είπε ότι τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας, όπως τα αμερικανικά συστήματα Patriot και τα γερμανικά συστήματα Iris-T, έχουν αποδειχθεί «πολύ αποτελεσματικά» και «έχουν ήδη αποδώσει σπουδαία αποτελέσματα».

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι η Ουκρανία απέτρεψε ‘ένα μεγάλο μέρος’ των ρωσικών επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης 65 πυραύλων διαφόρων τύπων και 178 επιθετικών drones, συμπεριλαμβανομένων 87 ‘ Shaheds’.

Τουλάχιστον 10 ρωσικοί πύραυλοι διείσδυσαν προφανώς την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας σε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι 70 όπλα αεροπορικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων κρουζ, υπερηχητικών πυραύλων και ιρανικής κατασκευής drones, χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Οι επιθέσεις έγιναν αφότου ο Ζελένσκι είπε ότι μια επίθεση είχε στόχο ένα κέντρο μετάγγισης αίματος στην πόλη Κομπιάνσκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή του μετώπου στην ανατολική περιοχή του Χάρκοβο.

Η Ρωσία αρνείται ότι στόχευσε σκόπιμα πολίτες ή στρατιωτικά νοσοκομεία στην επίθεσή της στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχή πλήγματα σε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις στις δυτικές περιοχές Ρίβνε και Χμελνίτσκι και στη νότια περιοχή Ζαπορίζια.

Ο  Σερχίι Τιουρίν, αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Χμελνίτσκι, δήλωσε ότι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Starokostyantiniv ήταν μεταξύ των στόχων. Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι πύραυλοι καταρρίφθηκαν, αλλά οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε πολλά σπίτια, ένα πολιτιστικό ίδρυμα και έναν σταθμό λεωφορείων και ένα σιλό σιτηρών έπιασε φωτιά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ