Κωνσταντινούπολη: Φωτιά σε εργοστάσιο χημικών, μετά την έκρηξη σε αποθήκες σιτηρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν καλά καλά προλάβουν στην Τουρκία να συνέλθουν από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε αποθήκες σιτηρών στο λιμάνι Ντεριντζέ, στην επαρχία Κοτζάελι, στα δυτικά της χώρας, ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο χημικών.

Το νέο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα στη βιομηχανική ζώνη Veliköy στην περιοχή Çerkezköy της επαρχίας Tekirdağ και αυτή την ώρα την περιοχή έχουν καλύψει πυκνοί καπνοί, με τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά σε διπλανά εργοστάσια.

Όσον αφορά στην έκρηξη στις αποθήκες σιτηρών, από την οποία τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, δυο εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της επαρχίας «οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό. Όπως μας είπαν, είναι τεχνικά πιθανό να συμβεί μια έκρηξη, λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου, αλλά ερευνούμε κάθε πιθανή αιτία…».

Το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιές από την έκρηξη, ενώ, προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το εάν τα δύο «απανωτά» αυτά περιστατικά συνδέονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ