Βουλγαρία: Δύο φιλορωσικά κόμματα φρουρούν μέρα και νύχτα το ρωσικό μνημείο στη Σόφια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέλη των πολιτικών σχηματισμών «Λεβίτσα» και «Βαζράζντανε» φρουρούν το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατού νυχθημερόν, αν και η περιφερειακός κυβερνήτης  της Σόφιας, Βιάρα Τόντεβα, διευκρίνισε ότι κανείς δεν σκοπεύει να το απομακρύνει από εκεί αυτή τη στιγμή, επειδή η διαδικασία έγκρισης είναι μεγάλη και απαιτεί χρόνο.

Στα μέλη των δύο κομμάτων που κατασκήνωσαν μπροστά από το Σοβιετικό μνημείο υποστήριξαν με την παρουσία τους και μέλη του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Τα κόμματα«Λεβίτσα» και «Βαζράζντανε» έχουν φτιάξει φρουράς και ανέφεραν ότι θα υπάρχουν φύλακες μπροστά από το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατού όλο το 24ωρο. Σύμφωνα με τη Μάγια Μανόλοβα, οι αρχές φοβούνται την πολιτική δυσαρέσκεια.

Από το κίνημά της, δημοσίευσαν φωτογραφίες με εικόνες σοβιετικών μνημείων σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να αποδείξουν ότι παντού φυλάσσονται και συντηρούνται.

«Θα είμαστε εδώ έως ότου ο πρωθυπουργός ακαδημαϊκός Νικολάι Ντένκοφ και η κυβέρνηση αρνηθούν να αφαιρέσουν το μνημείο», είπε.

Σύμφωνα με τη Μανόλοβα, η απομάκρυνση του Μνημείου του Σοβιετικού Στρατού και οι προσπάθειες μετονομασίας των δρόμων είναι εντελώς αντίθετες με τα αισθήματα των πολιτών. Κατηγόρησε τις ενέργειες αυτές ως καταπάτηση της ιστορίας.

Σημειώνεται ότι Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 2ας Αυγούστου, το καθεστώς του Μνημειακού Συγκροτήματος «Μνημείο του Σοβιετικού Στρατού» στον Κήπο του Πρίγκηπα στη Σόφια άλλαξε από δημόσια κρατική περιουσία σε ιδιωτική κρατική περιουσία.

 Είχε προηγηθεί η απόφαση του κινήματος SOS για την απομάκρυνση του μνημείου από τον Κήπο του Πρίγκιπα και η συνεδρίαση στην οποία εγκρίθηκε συνοδεύτηκε από διαμαρτυρίες αριστερών, εθνικιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, γράφουν τα βουλγαρικά media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ