Αλβανία: Ο Τόνι Μπλερ με στρατιωτικό ελικόπτερο πήγε στη Χειμάρρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ έφτασε χθες το απόγευμα στη Χειμάρρα, καθώς τα πλάνα του να κατεβαίνει από το ελικόπτερο στο στάδιο της Χιμάρας έγιναν είδηση ​​σχεδόν στα περισσότερα διαδικτυακά ΜΜΕ.

Ο λόγος της επίσκεψης του Τόνι Μπλερ είναι ακόμη άγνωστος, αλλά δεν αποκλείονται και οι διακοπές.  Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας  συχνά επισκέπτεται την Αλβανία. Είχε έρθει για διακοπές το 2016 και το 2021.

Ο Μπλερ είχε διατελέσει σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με αδρά αμοιβή κατά το παρελθόν.

Αυτό όμως που δημιουργεί αμφιβολίες είναι ποιανού το ελικόπτερο είναι αυτό που έφερε τον Τόνι Μπλερ στη Χειμάρρα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο «κωδικός» του ελικοπτέρου είναι FA 633. Ο κωδικός αυτός συμπίπτει με το ελικόπτερο τύπου «Cougar» του αλβανικού υπουργείου Άμυνας, ενώ οι εικόνες του ελικοπτέρου εκτίθενται και στο «JetPhotos».

Advertisements

Report this adΑπόρρητο

Μέχρι στιγμής τα πλάνα από το ελικόπτερο που προσγειώνει τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας έχουν δημοσιευτεί μόνο στα ΜΜΕ, ενώ δεν υπάρχει ακόμη αντίδραση από το υπουργείο Άμυνας.

3 34

Αν το ελικόπτερο με το οποίο ταξίδεψε ο Τόνι Μπλερ ανήκει όντως στις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, τότε προκύπτουν τα ερωτήματα:

Γιατί χρησιμοποιήθηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο για τη μετακίνηση του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας;

Ποιος του το παραχώρησε;

Ποιος καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού του Μπλερ;

Το πιθανότερο είναι ότι ο Τόνι Μπλερ έχει έρθει στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές, στην διάρκεια των οποίοων δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τις διευκολύνσεις που πιθανότατα του προσφέρει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, λόγω των στενών σχέσεων μαζί του, σχολιάζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ