Ο πρόξενος των ΗΠΑ στο Ιρακινό Κουρδιστάν καταδικάζει τις τουρκικές επιθέσεις κατά αμάχων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την επίθεση σε αυτοκίνητο από τουρκικό drone στην περιοχή Πεντζουέν της επαρχίας Σουλεϊμανί την Παρασκευή 11 Αυγούστου όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, προέκυψαν διαφορετικές αντιδράσεις.

Το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Ερμπίλ καταδίκασε τη «δολοφονία κάθε αμάχου» λόγω των πρόσφατων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κυβερνείο Σουλεϊμανί.

Το προξενείο ανακοίνωσε ότι ζητά από την Τουρκία να συνεργαστεί με το Ιράκ και την περιοχή του Κουρδιστάν σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της και δήλωσε ότι «παρακολουθήσαμε τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν για την επίθεση με drone τις τελευταίες ημέρες στο Σουλεϊμάνι».

Σε e-mail που έδωσε ο εκπρόσωπος του Προξενείου στο Rudaw αναφέρει ότι δεν έχουν πολλές γνώσεις για εκείνα τα γεγονότα.

Δημοσιογράφος από τη Φωνή της Αμερικής προσπάθησε αρκετές φορές να επικοινωνήσει με το Αμερικανικό Προξενείο στο Ερμπίλ για τη θέση του σχετικά με την επίθεση με drone στην οποία σκοτώθηκαν 3 πολίτες, αλλά δεν δόθηκε απάντηση.

1 79

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι το στοχευόμενο όχημα ανήκε σε μηχανικό της AsiaCell και ότι οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν ήταν πολίτες. Η AsiaCell επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν είναι υπάλληλοί της.

Την περασμένη Παρασκευή, ένα drone βομβάρδισε ένα φορτηγό στο δρόμο προς Nalqişe στη Σουλεϊμανίγια και σκότωσε 3 άτομα που επέβαιναν σε αυτό και όπως διαπιστώθηκε και οι τρείς ήταν Άραβες από τη φυλή Μουσίλι.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ορισμένων στόχων στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ συνεχίζονται εδώ και αρκετό καιρό, συχνά επιθέσεις εναντίον μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και η Τουρκία σπάνια αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις.

Η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί drones εναντίον Κούρδων μαχητών στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, καθώς θεωρεί τους Σύρους Κούρδους μαχητές τρομοκράτες και πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον τους, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ