Νεα ηχηρή παρέμβαση του φυλακισμένου Φρεντι Μπελερη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει εδώ και τρεις μήνες έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές,  ωστόσο όχι μόνο δεν πτοείται, αλλά συνεχίζει ακάθεκτος την -ανοιχτή- κόντρα του με τον Έντι Ράμα, τον άνθρωπο, δηλαδή, που ευθύνεται για την παράνομη φυλάκισή του, με στόχο να τον εμποδίσει να εξασκήσει τα καθήκοντά του ως νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Και σε σημερινή ανάρτησή του, η οποία αποτελεί απάντηση στα λεγόμενα του Αλβανού πρωθυπουργού, που υπονόησε πως ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας απαιτεί διαφορετική μεταχείριση λόγω της ελληνικής υπηκοότητάς του, τονίζει πως η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα, ενώ υποστηρίζει ότι στα 33 χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού, μόνο ένα άτομο έχει συλληφθεί στη χώρα για τα φερόμενα εκλογικά εγκλήματα, τονίζοντας πως «αυτό το άτομο είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής», παρά το γεγονός ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών.

Στην ανάρτησή του, ο Φρέντι Μπελέρης επισημαίνει: «Η ύψωση της ελληνικής σημαίας δεν είναι δικαίωμα που μας δίνει ο πρωθυπουργός Ράμα. Αυτό συνέβη από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και αποτελεί προϋπόθεση για την αναγνώριση της Αλβανίας από την Κοινωνία των Εθνών. Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα».

«Ο “καλός” Έντι Ράμα αναφέρεται μόνον στο γεγονός ότι έχω και ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνά ότι είμαι γεννημένος στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Ελληνικά μιλούν και όλοι στην οικογένειά μου, όπως και η πλειοψηφία του πληθυσμού της Χειμάρρας», αναφέρει ο Έλληνας ομογενής και υπενθυμίζει ότι «ο Αλβανός πρωθυπουργός, μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2023, με αποκάλεσε δημόσια “προσωπικό του εχθρό” και με πρόσβαλε με χυδαίο τρόπο».

«Ο “καλός” Έντι Ράμα ενοχλήθηκε από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Χειμάρα, στις 14-8-2023, για την απελευθέρωσή μου. Λέει ότι το συλλαλητήριο οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Υποθέτω ότι παρεξήγησε. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν Αλβανοί πολίτες ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και οι δήμαρχοι από την Ελλάδα. Ήταν αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν φοβήθηκαν αλλά με ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο», προσθέτει ο Μπελέρης και καταλήγει τονίζοντας πως «λέει ο “καλός” Έντι Ράμα να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ