Οι Αμερικανοί εκπαίδευσαν μέλη της οργάνωσης των Κούρδων στη Συρία, λένε οι Τούρκοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέλη της κουρδικής οργάνωσης  των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας γνωστής ως YPG και της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) με έδρα τη Σουλεϊμανίγια συμμετείχαν σε στρατιωτική εκπαίδευση που διοργάνωσε ο αμερικανικός στρατός στην επαρχία Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, γράφουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

IMG 9143 jpeg

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών media,  η εκπαίδευση έλαβε χώρα στη βάση Σαντάντι της Χασάκα και σε αυτήν συμμετείχαν η λεγόμενη αντιτρομοκρατική ομάδα- YAT των YPG και η αντιτρομοκρατική μονάδα(CTG) του PUK.

«Στο πλαίσιο αυτό, εκπαιδεύτηκαν οι τρομοκράτες του PKK/YPG και στοιχεία  του PUK για επιθέσεις σε ελικόπτερα, χρήση αντιαρματικών πυραύλων (TOW) εναντίον σταθερών και κινητών στόχων και Kanas με θερμικά κιάλια.

Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στο Σαντάντι, η ομάδα των 150 ατόμων μεταφέρθηκε από εκεί στην αμερικανική βάση στο «Omar Oil Field» στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες που μεταφέρθηκαν στην αμερικανική βάση στο πετρελαϊκό κοίτασμα Ομάρ θα λάβουν πλήρη στρατιωτικό εξοπλισμό τις επόμενες ημέρες.

Η Ουάσιγκτον στέλνει συνεχώς ενισχύσεις σε στρατιωτικές βάσεις και σημεία που βρίσκονται σε κοιτάσματα πετρελαίου που καταλαμβάνονται από τρομοκράτες PKK/YPG, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ