Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δολοφόνησαν αξιωματούχο του PKK στην Χασάκα της Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, δολοφόνησε έναν από τους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τις λεγόμενες ένοπλες οργανώσεις νεολαίας και γυναικών που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση του PKK,  στην Αλ Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, γράφει τούρκικο δημοσίευμα στην αραβική.

Οι τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν, το Σάββατο, ότι ο τρομοκράτης Hijran Egoz, με το παρατσούκλι «Vigin Gian», εντάχθηκε στην οργάνωση το 2016.

Ο Εγκόζ συμμετείχε στην εκπαίδευση Σύρων νέων και ανηλίκων που εντάχθηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση και έγινε ένας από τους αξιωματούχους των ενόπλων γυναικών και σχηματισμών νεολαίας που συνδέονται με την οργάνωση των Κούρδων  στη βόρεια Συρία, την Ομάδα Λαϊκής Προστασίας- YPJ.

Τουρκία: Αυξήθηκε σημαντικά ο προϋπολογισμός του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών – MİT

Ήταν επίσης μεταξύ των σχεδιαστών επιθέσεων με στόχο τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές.

ΜΜΕ που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση προσπάθησαν να παραπλανήσουν για τον θάνατο της Εγκόζ, υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκε σε ατύχημα, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ