Πρόεδρος της Αιγύπτου: «Προχωράμε καλά στην ηλεκτρική σύνδεση και συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και την Ιταλία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε ομιλία του στη διάρκεια περιοδείας για επιθεώρηση της Αιγυπτιακής Στρατιωτικής Ακαδημίας, αναφέρθηκε τόσο στην εγχώρια ηλεκτρική ενέργεια, όσο και στη διασύνδεση με Ελλάδα και Ιταλία.

 «Όταν μιλάμε για ηλεκτρική ενέργεια, χρειαζόμαστε 18.000 τόνους ντίζελ την ημέρα για να λειτουργήσουμε τους σταθμούς σε πλήρη δυναμικότητα προκειμένου να παρέχουμε ενέργεια υπό το πρίσμα των υψηλών θερμοκρασιών…μιλάμε για πάνω από μισό εκατομμύριο τόνο ντίζελ το μήνα…η τιμή τους είναι περίπου 300-350 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι διαφορετικό από το φυσικό αέριο που παράγουμε εμείς, ο Παντοδύναμος Θεός μας παρέχει ένα μεγάλο μέρος της ανάγκης σε φυσικό αέριο… Αν δεν ήταν αυτή η παραγωγή μας, θα βρισκόμασταν σε μεγάλη κρίση».

Ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αναφερόμενος στο έργο της σύνδεσης με την Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά: «Η Αίγυπτος προχωρά καλά στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα, ομοίως με την Ιταλία».

  «Όλο το φυσικό αέριο που έχουμε εξάγεται στις χώρες που το χρειάζονται και μιλάω εδώ για τις βόρειες χώρες».

Ο Πρόεδρος Σίσι πρόσθεσε: «Εάν υπάρχει η ευκαιρία να συνεργαστούμε περισσότερο από αυτό, θα συνεργαστούμε, και το πράσινο υδρογόνο είναι η ευκαιρία που υπάρχει τώρα, και έχουμε πολύ μεγάλες εκτάσεις που μπορούν να παράγουν ηλιακή και αιολική ενέργεια. Θα παράγουμε, επίσης, πράσινη ενέργεια με υδρογόνο και στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην Ευρώπη ή σε χώρες που χρειάζονται αυτήν την ενέργεια, και αυτό είναι το μέλλον στο οποίο η Αίγυπτος μπορεί να βάλει το όνομά της, και προχωράμε καλά σε αυτόν τον τομέα», είπε σύμφωνα με δημοσίευμα της Youm7.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ