Αλεξανδρούπολη: Κλειστά τα σύνορα με την Τουρκία – Τεράστια η καταστροφη απο τη Φωτια στην περιοχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν και σήμερα, Δευτέρα 21/8, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Τρία είναι τα μέτωπα της πυρκαγιάς, με το δυσκολότερο να είναι αυτό που μαίνεται σε Νίψα – Μοναστηράκι, όπου το πρωί αναζωπυρώθηκε. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί.

«Εκεί επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις είναι το σοβαρότερο κομμάτι του μετώπου μαζί με τη νότια πλευρά, πάνω από την Εγνατία Οδό. Εκεί έχει πέσει η μεγαλύτερη βαρύτητα και των εναέριων μέσων που επιχειρούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Από την πρώτη στιγμή παλεύουμε με τις καιρικές συνθήκες που είναι ακραίες. Είναι δύσκολη η φωτιά γιατί έχει πάρα πολύ αέρα. Το μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από την Εγνατία Οδό, για αυτό και είναι κλειστή, διεξάγονται σοβαρές επιχειρήσεις εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Αρτοποιός.

Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους και δεν διστάζουν να τα βάλουν τόσο με τους δυνατούς ανέμους όσο και με τη μανία της πύρινης λαίλαπας. Η φωτιά καίει κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο Αλεξανδρούπολης – Φερών η οποία κλείνει κατά διαστήματα. Κλειστή είναι και η συνοριακή διάβαση Υψάλων – Κήπων.

Στο χωριό Μοναστηράκι το πιο ισχυρό πύρινο μέτωπο

Στο χωριό Μοναστηράκι με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα κάνοντας ρίψεις νερού στα ενεργά μέτωπα της φωτιάς. Μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει την περιοχή ενώ πολλές φορές οι Αρχές αναγκάζονται να κλείσουν τον δρόμο. Εδώ φαίνεται πως είναι το μεγάλο μέτωπο της πυροσβεστικής.

Ο άνεμος αλλάζει πάρα πολλές κατεύθυνση

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους των περιοχών στον Εθνικό Δρυμό της Νίψας όπου ριπές του αέρα αναζωπυρώνουν τα μέτωπα, με τον άνεμο να αλλάζει πάρα πολλές κατεύθυνση. Στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα που αναμένεται να κατασβέσουν τις φλόγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ