Η Γαλλία διέψευσε ότι ζήτησε να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρα της Αλγερίας για να επιτεθεί στο Νίγηρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αρχηγός του επιτελείου άμυνας της Γαλλίας, αντιστράτηγος Φρανσουά Λεκοιντρ/ François Lecointre, διέψευσε την Τρίτη δημοσιεύματα ότι το Παρίσι ζήτησε από την Αλγερία να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της για να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στον Νίγηρα, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Το αλγερινό ραδιόφωνο είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η Αλγερία απέρριψε γαλλικό αίτημα για άνοιγμα του εναέριου χώρου της σε στρατιωτική επιχείρηση στον Νίγηρα μετά το πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, η οποία βρίσκεται νότια των αλγερινών συνόρων.

Το εθνικό ραδιόφωνο της Αλγερίας ανέφερε:

«Η Γαλλία ετοιμάζεται να εφαρμόσει τις απειλές της προς το στρατιωτικό συμβούλιο του Νίγηρα σχετικά με στρατιωτική επέμβαση σε περίπτωση που ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μπαζούμ  δεν απελευθερωθεί».

Όπως σημειώνεται, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας εξέφρασε τη λύπη του για την προτεραιότητα της «στρατιωτικής επιλογής» στην κρίση  του Νίγηρα, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για πολιτική λύση που δεν έχουν εξαντληθεί και προειδοποίησε για τον κίνδυνο  των στρατιωτικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ