Πάρνηθα: Τραγική η κατάσταση, δραματικές οι ώρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρόποδες της Πάρνηθας φλέγονται, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις αυξάνουν τον κίνδυνο για τις κατοικημένες περιοχές, ενώ η ατμόσφαιρα στην περιοχή, αλλά και σε όλη την Αττική, γίνεται όλοένα και πιο αποπνικτική.

Οι πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει έναν κολασμένο κλοιό γύρω από τον αττικό «πνεύμονα», έναν κλοιό ο οποίος σφίγγει όλο και περισσότερο, «καταπίνοντας» στο πέρασμά του σπίτια, περιουσίες, ζώα και καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.

Το πόσο γρήγορα επεκτάθηκε η φωτιά είναι τρομακτικό, όπως τρομακτικός είναι και ο χάρτης που έδειξε ο Alpha, με τους… δρόμους της φωτιάς, τις περιοχές στις οποίες επελαύνει η πύρινη λαίλαπα.

nb hartis fotia parnitha jpg

Εκκένωση της δομής μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Στην προληπτική εκκένωση του Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) Αμυγδαλέζας προχωράει η Αστυνομία λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Φυλής.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα βρίσκονται περίπου 700 άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία στη Μαλακάσα και στη δομή στην Πέτρου Ράλλη.

Για την ώρα δεν πρόκειται να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις που έχει η ΕΛΑΣστην Αμυγδαλέζα (Σχολή των Αξιωματικών, τεχνικές υπηρεσίες), αλλά έχει δοθεί εντολή να είναι όλοι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει επικίνδυνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ