Νωρίς το πρωί: Έκλεισαν δύο μεγάλα αεροδρόμια στη Μόσχα λόγω ουκρανικής επίθεσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Μόσχας, το Βνούκοβο και το Ντομοντέντοβο, ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις νωρίς σήμερα το πρωί, μετέδωσαν το TASS και το Reuters, επικαλούμενα δήλωση των ρωσικών αεροπορικών αρχών.

Ο εναέριος χώρος πάνω από τα δύο αεροδρόμια της πρωτεύουσας είναι κλειστός και προσωρινά δεν απογειώνονται ούτε προσγειώνονται αεροσκάφη.

Ορισμένα από τα αεροπλάνα κατευθύνονται στον χώρο αναμονής, πρόσθεσαν οι αεροπορικές αρχές.

Κάτοικοι των περιοχών Τούλσκα και Καλούγκα  ανέφεραν στα κοινωνικά δίκτυα για εκρήξεις που άκουσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το ρωσικό διαδικτυακό μέσο «Baza»/’Βάση’ στο telegram.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί σε μη στρατιωτικούς στόχους στο έδαφός της με έναν τροποποιημένο πύραυλο S-200, μετέδωσε το Reuters.

Ο πύραυλος καταστράφηκε από συστήματα αεράμυνας πάνω από την περιοχή Καλούγκα, που συνορεύει με τη Μόσχα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

2 135

«Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι το Κίεβο προσπάθησε να επιτεθεί σε μη στρατιωτικούς στόχους με τροποποιημένο πύραυλο S-200, ο οποίος ανακαλύφθηκε και καταστράφηκε στην περιοχή Καλούγκα», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχει κανένα περαιτέρω σχόλιο από την Ουκρανία, ούτε επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας από ανεξάρτητη πηγή, σημειώνει το Reuters.

Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι οι πτήσεις πάνω από τη Μόσχα ανεστάλησαν επίσης προσωρινά την Τρίτη και την Τετάρτη κατά τη διάρκεια επιθέσεων από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι το Κίεβο επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση με drones στο έδαφος της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η αεράμυνα κατέρριψε 42 drones, 9 drones καταστράφηκαν πάνω από την Κριμαία, 33 εξουδετερώθηκαν με ραδιοηλεκτρονικά μέσα και συνετρίβησαν χωρίς να φτάσουν στους στόχους τους, αναφέρει η «Izvestia».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ