Το ISIS αλλάζει όνομα και εκπαιδεύει πολίτες του Αζερμπαϊτζάν στη Γεωργία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έγινε γνωστό από το κατηγορητήριο της εισαγγελίας της τουρκικής επαρχίας Ντιγιαρμπακίρ, η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» (ISIL) προσπαθεί να αναδιοργανώσει την παρουσία της σε Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ουκρανία, Τσετσενία, Μάλι, Ουγκάντα ​​και Σουδάν, όπου αυτή τη δομή παρουσιάζεται ως «Maktab-i Furqan».

2 141

Αναφέρεται ότι μεταξύ των νεοσύλλεκτων που συμμετέχουν στο Maktab-i Furkan, οι οποίοι παρακολουθούν ειδική στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδα στη Γεωργία, υπάρχουν πολλοί πολίτες του Αζερμπαϊτζάν οι οποίοι εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Maktab-i Furkan.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ, η ισλαμιστική τρομοκρατική δομή ISIS, η οποία στην πραγματικότητα είχε στριμωχτεί στη Συρία και έχασε τα τελευταία εδάφη υπό τον έλεγχό της το 2019, διεξάγει επί του παρόντος μια ενεργή εκστρατεία προπαγάνδας στις αναφερόμενες χώρες για να προσελκύσει νέα μέλη στην οργάνωση, τα οποία υποβάλλονται σε ένοπλη εκπαίδευση σε μυστικές βάσεις στη Γεωργία.

Το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει μαρτυρίες μελών του ISIS που κρατούνται από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών στην Άγκυρα, το Ντιγιάρμπακιρ, το Μπάτμαν, το Γκαζιαντέπ και το Βαν, αναφέρει ότι ο Σαχάρ Ουαρίς, ένας Σύρος πολίτης, είναι υπεύθυνος για την εκστρατεία «rebranding» (επαναπροσδιορισμός ονόματος) του ISIS.

Στις 10 Μαΐου του τρέχοντος έτους, ο Ουαρίς συνελήφθη στην πόλη  Ιντλίμπ της Συρίας και μεταφέρθηκε στην Τουρκία από υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών.

Η έρευνα παρέχει επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ομάδα «Ahlak ve Sunnet Dergisi», που εδρεύει στην τουρκική πόλη Γιάλοφ και έχει πυρήνα στη Γεωργία, είναι στην πραγματικότητα μια μετονομασμένη δομή του ISIS.

Αν κρίνουμε από τα υλικά του κατηγορητηρίου, οι δομές εξουσίας της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας συντονίζουν τις ενέργειές τους στην αντιπαράθεση με τη διεθνή ισλαμιστική οργάνωση.

Νέα στοιχεία τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

Κατανοώντας αυτό, η ηγεσία του ISIS καλεί τους μαχητές του «μετώπου της ισλαμικής αντίστασης» να τηρούν αυστηρά τις μεθόδους συνωμοσίας.

 Συγκεκριμένα, απαγορεύεται να συγκεντρώνονται σε τζαμιά ή να ταξιδεύουν μαζί. Η προπαγάνδα της τζιχάντ και η στρατολόγηση του ISIS πραγματοποιείται κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, όπου χρησιμοποιείται μια διαδικασία επαλήθευσης δύο σταδίων για την πρόσβαση σε κλειστές ομάδες του ISIS. Και μόνο όσοι κερδίζουν την εμπιστοσύνη στις τάξεις των ομάδων αποκτούν τελικά το δικαίωμα να συμμετέχουν σε κλειστές συναντήσεις του ISIS, που ονομάζονται «πικνίκ».

Τούρκοι τζιχαντιστές εισρέουν στην Αφρική

Αναφέρεται επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η ροή τζιχαντιστών από την Τουρκία προς την Ουγκάντα, το Μάλι και το Σουδάν. Πολλοί από αυτούς λαμβάνουν βίζα και εισέρχονται σε αυτές τις χώρες με το πρόσχημα ότι κάνουν φιλανθρωπικό έργο στην Ουγκάντα ​​ή ανοίγουν ορφανοτροφεία στο Σουδάν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωμάτη που εργάζεται στην Ουγκάντα, μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, περισσότεροι από δύο χιλιάδες Τούρκοι πολίτες έχουν λάβει βίζα από αυτή την αφρικανική χώρα.

Gazete Duvar, haqqin,

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ