Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Χαροπαλεύει ο Τούρκος μεγιστάνας μετά απο το ατυχημα που είχε με το ταχύπλοο του στη Λερο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Τούρκος μεγιστάνας, Αλί Σαμπαντζί, ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος που συνέβη μεταξύ των Λειψών και της Λέρου.

Στο σκάφος επέβαιναν επίσης η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά μαζί με τα παιδιά τους που κατάφεραν να πηδήξουν έγκαιρα από το σκάφος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Οι γιατροί του νοσοκομείο Λέρου επί πέντε ώρες έδιναν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον Τούρκο επιχειρηματία και τη σύζυγο του που τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά με ταχύπλοο σκάφος και τα κατάφεραν. Πλέον το ζάμπλουτο ζευγάρι έχει διακομιστεί και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Μαρτυρίες για το σοβαρό ατύχημα

Μιλώντας στον ALPHA ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πως προκλήθηκε το σοβαρό ατύχημα. «Νομίζω ότι είχε τελείως λάθος πορεία το σκάφος. Δεν έπρεπε να έχουν επίγνωση που πηγαίνουν. Η ζημιά είναι τεράστια που σημαίνει ότι κινήθηκε με πάνω από 25 μίλια την ώρα που σημαίνει γύρω στα 45χλμ οπότε καταλαβαίνετε με τι σφοδρότητα προσέκρουσε επάνω στον βράχο», τόνισε αρχικά.

«Για περισσότερες από πέντε ώρες οι γιατροί της Λέρου έδιναν μάχη στο χειρουργείο για να κρατήσουν ζωντανό τον Τούρκο επιχειρηματία», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την υγεία του ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines είπε πως «είχε εσωτερική αιμορραγία, είχε ρήξη οργάνων κι αν δεν είχε σπεύσει αμέσως το Λιμενικό και το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο νομίζω η κατάσταση θα ήταν τραγική για τον άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του Αιγαίο TV, Ν. Ιγνατιάδης ανέφερε ότι «το χειρουργείο κράτησε πάνω από πέντε ώρες και οι άνθρωποι στην Τουρκία δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως κατάφερε ένα μικρό νοσοκομείο σε μια τόσο δύσκολη περίπτωση να κρατήσει εν ζωή έναν άνθρωπο».

Στη συνέχεια περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν τόσο σοβαρά όσο οι γονείς τους. «Τα παιδιά κάθονταν δίπλα στον πατέρα τους που οδηγούσε το σκάφος. Ο ένας χτύπησε πάνω στο πιλοτήριο του σκάφους, έπαθε σοβαρά κατάγματα και αμέσως μετά βρέθηκε στη θάλασσα, ενώ ο άλλος έπεσε κατευθείαν στη θάλασσα και χτύπησε πολύ ελαφρά. Είχε μερικές εκδορές».

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λέρου, όπου ο επιχειρηματίας υπεβλήθη σε δύο επεμβάσεις. Στη συνέχεια ο Σαμπαντζί μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί νοσηλεύεται επίσης στη ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ