Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στο τζαμί της Λεμεσού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο τέμενος Köprülü Hacı İbrahim Ağa στη Λεμεσό της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Καταδικάζουμε έντονα την εμπρηστική επίθεση. Υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση των τουρκοκυπριακών αρχών σε αυτό το θέμα», γράφει η hurriyet.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

Καταδικάζουμε έντονα την εμπρηστική επίθεση στο τέμενος Köprülü Hacı İbrahim Ağa στην πόλη της Λεμεσού της Κυπριακής Δημοκρατίας τα ξημερώματα. Υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση των Τουρκοκυπριακών αρχών σχετικά με αυτό το θέμα .

«Με την εν λόγω αποτρόπαιη επίθεση, προστέθηκε μια νέα στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν κατά διαφορετικών τζαμιών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή η επίθεση , που είναι το τελευταίο παράδειγμα αυξανόμενου αντι-ισλαμισμού σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στοχεύει τους μουσουλμάνους, αλλά αποκαλύπτει για άλλη μια φορά πόσο σοβαρή έχει φτάσει η απειλή για τις κοινές μας ανθρώπινες αξίες».

Η ανακοίνωση προσθέτει: ότι «το μίσος και η μισαλλοδοξία που αποκαλύφθηκαν από την προαναφερθείσα επίθεση δείχνουν πόσο μακριά απέχουν ορισμένα τμήματα της ελληνοκυπριακής κοινότητας από την κατανόηση της συμβίωσης με μουσουλμάνους Τουρκοκύπριους σε ειρήνη, ηρεμία και ανοχή. Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι το όραμα των δύο κρατών της τουρκοκυπριακής πλευράς αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού».

Εικάζεται ότι η επίθεση στο μουσουλμανικό τέμενος έγινε κατόπιν της πρωτοφανούς επίθεσης των τουρκικών και τουρκοκυπριακών αρχών κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην Πύλα, σε μια προσπάθεια τους να παραβιάσουν την ουδέτερη ζώνη προς όφελος των αρχών της κατεχόμενης Κύπρου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ