Αθώοι για την απόπειρα εμπρησμού οι 13 μετανάστες στον Εβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατηγορία απόπειρας εμπρησμού για τους 13 παράτυπους μετανάστες, τους οποίους είχαν βρει στον Έβρο και είχαν κλειδώσει σε τρέιλερ συρόμενο από τζιπ, κατέπεσε σήμερα Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους ενώπιον του εισαγγελέα.

Σήμερα το βράδυ ήταν η σειρά των υπολοίπων εννέα παράτυπων μεταναστών να απολογηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ο οποίος και τούς απάλλαξε από τις κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, όπως είχε κάνει και με τους πρώτους τέσσερις, οι οποίοι και είχαν απολογηθεί την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του evros-news.gr, και οι 13 παράτυποι μετανάστες παραμένουν μεν υπό κράτηση, αλλά, πλέον, κατηγορούμενοι μόνο για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, οπότε αναμένεται η διοικητική απέλασή τους.

Όσον αφορά, εξάλλου, στον 45χρονο από την Αλβανία και τους δύο Έλληνες που κλείδωσαν τους 13 μετανάστες σε τρέιλερ, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και μέσα στην εβδομάδα το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών θα αποφασίσει για το εάν τελικά θα προφυλακιστούν, μετά την διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέως την περασμένη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ