Η Βουλγαρία και η Σλοβενία ​​θα συνεργαστούν στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Σλοβενία ​​ετοιμάζεται να αυξήσει την πυρηνική της ικανότητα και είναι έτοιμη να μάθει από τη Βουλγαρία, η οποία προηγείται στα σχέδιά της για επέκταση του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι, σημειώνει η βουλγαρική 24Chasa.

Σε διμερή συνάντηση στο πλαίσιο του 18ου Στρατηγικού Φόρουμ στη σλοβενική πόλη Bled σήμερα (χθες), ο Πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ πρότεινε στον συνάδελφό του Ρόμπερτ Γκόλομπ να συμμετάσχει η χώρα του στο έργο για τους νέους αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι είτε ως αγοραστής ενέργειας ή ως επενδυτής.

 «Συνδέουμε αυτό το έργο με μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη ενεργειακής ζήτησης που καλύπτει την περίοδο τουλάχιστον έως το 2050. Δείχνει ότι οι δύο νέοι αντιδραστήρες, σε συνδυασμό με την παράταση της διάρκειας ζωής των υπαρχόντων, θα είναι αρκετοί για να παρέχουν ισχύ βασικού φορτίου έως ότου αποφασίσουμε πώς θα αναπτύξουμε την ενέργειά μας μετά τα μέσα του αιώνα», εξήγησε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Σλοβενία ​​και για την απόκτηση ειδικών σε αυτόν τον τομέα.

Η Σλοβενία ​​δείχνει ενδιαφέρον για συνεργασία με τη Βουλγαρία και στη στρατιωτική βιομηχανία. Ήδη αναπτύσσουν συστήματα anti-drone εκεί και εργάζονται για την επέκταση της αγοράς για τα προϊόντα τους. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, εξέφρασε την ετοιμότητά του να δημιουργήσει επαφή με βουλγαρικές επιχειρήσεις σε αυτόν και σε παρόμοια πεδία.

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας εξέφρασε για άλλη μια φορά την πλήρη υποστήριξή του για την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στον χώρο Σένγκεν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ένταξη και των δύο χωρών θα ενισχύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ