Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία υποστηρίζουν τη δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης στη Λιβύη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, Πέμπτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στο κάλεσμα του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αμπντουλάχ Μπατίλι, για τη δημιουργία μιας ενοποιημένης λιβυκής κυβέρνησης τεχνοκρατών για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των ειδικών απεσταλμένων των ΗΠΑ και της Γαλλίας, συνοδευόμενη από τον Γάλλο πρεσβευτή στη Λιβύη και τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συζητήσεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη Λιβύη.

Η πρεσβεία είπε ότι εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη μεσολάβηση του Μπατίλι και την έκκλησή του για τη δημιουργία μιας ενοποιημένης τεχνοκρατικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών και την υποστήριξη της σταθερότητας στη Λιβύη.

Η αμερικανική πρεσβεία πρόσθεσε ότι ενθάρρυνε τις προσπάθειες της Επιτροπής 6+6 και τις συνεχιζόμενες εργασίες που πραγματοποιούνται από την Ανώτατη Οικονομική Επιτροπή, καθώς και την Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.

Akhbar Libya 24

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ