Νέα εθνική ήττα! Για πρώτη φορά ο αιγυπτιακός στρατός εύχεται στους Τουρκους για την μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλόβαθμες αιγυπτιακές στρατιωτικές αντιπροσωπείες συμμετείχαν στους εορτασμούς για την 101η επέτειο από τη νίκη της Τουρκίας υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα.

Στις τελετές παρευρέθηκαν ο Αιγύπτιος Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Υποστράτηγος Μουσταφά αλ Σερμπίνι, ο Αιγύπτιος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Υποστράτηγος Αμπντέλ λΝάσερ και ο επικεφαλής του Τμήματος Προσαρτημάτων στο Υπουργείο Άμυνας, Ταξίαρχος Ουάλα Μπαϊμπάρς.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υποστράτηγος Μουσταφά αλ Σερμπίνι εκφώνησε ομιλία στην οποία εξέφρασε την εκτίμηση της Αιγύπτου για την Τουρκία και τον στρατό της και τόνισε τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αλ Σερμπίνι είπε ότι η Αίγυπτος συμμετέχει σε αυτούς τους εορτασμούς ως έκφραση της αλληλεγγύης της με την Τουρκία και τον στρατό της αυτήν την ιστορική ημέρα και ότι η νίκη της Τουρκίας το 1922 ήταν μια νίκη της αλήθειας και της δικαιοσύνης και συνέβαλε στην απελευθέρωση των λαών από την αποικιοκρατία.

Ο υποστράτηγος Αλ Σερμπίνι ανέφερε ότι η συμμετοχή της Αιγύπτου στους εορτασμούς εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθυμίας της να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι η πρώτη φορά που η Αίγυπτος συμμετέχει στους επετειακούς εορτασμούς της τουρκικής νίκης.

Αυτή η αιγυπτιακή θέση έρχεται ως επιβεβαίωση του βάθους των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και της επιθυμίας να ενισχυθεί η στρατιωτική συνεργασία και η συνεργασία μεταξύ τους στον τομέα της ασφάλειας.

Defense Arabia

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ