Πρόεδρος Αιγύπτου: Μπορούμε να οργανώσουμε ‘Νόμιμη Μετανάστευση’ σε χώρες που υποφέρουν από έλλειψη γεννήσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, επιβεβαίωσε ότι το κράτος είναι πρόθυμο να σχεδιάσει πλήρως ολοκληρωμένη ασφάλιση υγείας.

«Είμαστε πρόθυμοι να δημιουργήσουμε εργασιακές ασφαλίσεις, και αυτή είναι η όλη ιδέα…όπως κάθε χώρα εργάζεται με εφαρμογές πολιτικών και μηχανισμών… κάθε χώρα ανάλογα με τις δυνατότητες της, τα εφεδρικά της σχέδια ή τους πληθυσμό της, μέσα σε ένα σύστημα για την ασφάλιση των εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόντα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα».

Τόνισε ο πρόεδρος Αλ Σίσι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο Διαλόγου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της πρώτης Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Υγεία, τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη.

 «Ναι στην περιοδική απασχόληση νόμιμων μεταναστών»

 « (Για παράδειγμα)Το κράτος της Σερβίας, όταν ο Υπουργός μίλησε για το θέμα του προβλήματος  της «έλλειψης γεννήσεων» …ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία… και αυτή είναι η ρύθμιση της νόμιμης μετανάστευσης…για τη νόμιμη μετανάστευση υπάρχει λύση, όχι να πάνε, για παράδειγμα, οι Ινδοί και να παραμείνουν στη Σερβία… Υπάρχει ικανότητα απορρόφησης εργατικού δυναμικού σε αυτές της χώρες. Φυσικά με απαραίτητο στοιχείο  την ασφάλιση των μεταναστών και την ισχύ του συστήματος υγείας προς  τη νόμιμη μετανάστευση. Με τον τρόπο αυτόν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη δυναμικού σε οποιαδήποτε χώρα με τον ανάλογο συντονισμό και την κατανόηση για την παροχή αυτής της απασχόλησης με τη μία ή την άλλη μορφή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πρόεδρος αλ Σίσι είπε:

«Για άλλη μια φορά, σας καλωσορίζω και είμαι χαρούμενος με την προσπάθεια που καταβάλατε. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε περισσότερο την Αίγυπτο μέσω των επισκέψεων.  Αυτός ο χρόνος σας δεν θα σπαταληθεί μόνο για δουλειά. Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ πολύ».

Youm7

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ