Μισό εκατομμύριο δολάρια θα λάβει για την προδοσία του ο Ρώσος πιλότος που πέταξε με ελικόπτερο Mi-8 στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πιλότος του ρωσικού ελικοπτέρου Mi-8 που κατέφυγε στην Ουκρανία, ο 28χρονος Μαξίμ Κουζμινόφ, θα λάβει αμοιβή 500.000 δολαρίων σε ισοδύναμο εθνικού νομίσματος. Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών προτρέπει τους Ρώσους στρατιωτικούς να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.

«Τα χρήματα θα είναι φυσικά στο εθνικό νόμισμα. Υπάρχει επίσημη νομοθεσία, ο αντίστοιχος νόμος , που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας τον Απρίλιο του 2022, σχετικά με την κατάλληλη αποζημίωση σε περίπτωση που κάποιος καταφύγει στην πλευρά της Ουκρανίας μαζί με τον εξοπλισμό», δήλωσε Αντρίι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της GUR (τμήμα αμυντικών πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας).

Η Ουκρανία είναι ένα δημοκρατικό έννομο κράτος, εκπληρώνουμε επίσης τις δικές μας υποχρεώσεις και το διεθνές δίκαιο. Επομένως, για άλλη μια φορά, όσοι Ρώσοι δεν θέλουν να γίνουν εγκληματίες πολέμου, παρακαλούμε να παραδοθούν, να πάτε στην ουκρανική πλευρά και να υπερασπιστείτε τη δική σας τιμή και συνείδηση, πολεμήστε ενάντια στο καθεστώς του Πούτιν», δήλωσε στον αέρα του ουκρανικού ραδιοφώνου.

Το συμβάν

3 10

Στις 23 Αυγούστου έγινε γνωστό ότι ένα ελικόπτερο Mi-8 των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων  κατέληξε στην Ουκρανία  ως αποτέλεσμα μακροχρόνιας ειδικής επιχείρησης (του τμήματος προπαγάνδας) της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο πιλότος και η οικογένειά του βρίσκονται στην Ουκρανία , η οικογένεια μεταφέρθηκε νωρίς από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Το Mi-8 παρέμεινε στην Ουκρανία μαζί με εξαρτήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη που έπρεπε να παραδώσει στους Ρώσους.

Ο Μαξίμ Κουζμινόφ ανακοίνωσε νέες λεπτομέρειες της ειδικής επιχείρησης σε συνέντευξη Τύπου στις 5 Σεπτεμβρίου, ειδικότερα ότι οι αρχικές πληροφορίες σχετικά με την πιθανότητα παράδοσης με ελικόπτερο προήλθαν από αστυνομικούς και στη συνέχεια το GUR εντάχθηκε στην επιχείρηση, γράφει η ουκρανική Pravda.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ