Ο Έλον Μασκ απέτρεψε επίθεση της Ουκρανίας στον ρωσικό ναυτικό στόλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης της SpaceX, αποκάλυψε ότι απέτρεψε μια ουκρανική επίθεση στον ρωσικό ναυτικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα πέρυσι, αρνούμενος να ενεργοποιήσει τη δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου Starlink.

Ο Μασκ ανέφερε, σε tweet στον λογαριασμό του στο ‘X’, ότι οι ουκρανικές αρχές του ζήτησαν να ενεργοποιήσει την υπηρεσία «Starlink» σε περιοχές κοντά στις ακτές της χερσονήσου της Κριμαίας, με στόχο να κατευθύνει ουκρανικά μη επανδρωμένα υποβρύχια στον ρωσικό στόλο.

2 41

Ο Μασκ εξήγησε ότι απέρριψε το αίτημα, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι η εταιρεία του θα εμπλέκονταν «σαφώς στην κλιμάκωση της σύγκρουσης και στην πραγματοποίηση μιας μεγάλης πολεμικής πράξης».

Ο Μασκ σημείωσε ότι η αποτροπή της ουκρανικής επίθεσης ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πιστεύει ότι ήταν «η σωστή απόφαση».

Ο Μασκ θεωρείται μια από τις πιο εξέχουσες παγκόσμιες προσωπικότητες στον τομέα της τεχνολογίας, και ιδιοκτήτης πρωτοποριακών έργων στον τομέα του διαστήματος και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η SpaceX παρείχε την υπηρεσία δορυφορικών επικοινωνιών Starlink στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

Η υπηρεσία «Starlink» έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ουκρανικές επικοινωνίες, καθώς παρείχε Διαδίκτυο στον ουκρανικό πληθυσμό και τον στρατό σε περιοχές εκτός ρωσικού ελέγχου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ