Υπό το άγρυπνο βλέμμα της Μόσχας: Άρχισαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Αρμενίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπρόσωπος της Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ για Ευρώπη και Αφρική δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει η άσκηση ‘Eagle Partner’ στην Αρμενία, αναφέρει το RIA Novosti .

Ο στρατός των δύο χωρών θα εξασκηθεί σε επιχειρήσεις για τη σταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ αντιμαχόμενων μερών κατά την εκτέλεση ειρηνευτικών καθηκόντων.

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της διοίκησης και ελέγχου και των τακτικών επικοινωνιών, καθώς και η αύξηση της ετοιμότητας της αρμενικής μονάδας σε επιχειρήσεις εντός της έννοιας επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ, όπως σημειώνεται.

Η διοίκηση του αμερικανικού στρατού Ευρώπης και Αφρικής ανέφερε ότι περίπου 85 Αμερικανοί και 175 Αρμένιοι στρατιώτες θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις.

Η αμερικανική πλευρά σχεδιάζει να προετοιμάσει τη 12η ειρηνευτική ταξιαρχία των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων για αξιολόγηση στο πλαίσιο της ιδέας του επιχειρησιακού δυναμικού του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, το αρμενικό υπουργείο Άμυνας  ανέφερε ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Αρμενίας και των Ηνωμένων Πολιτειών «Eagle Partner – 2023» θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της Αρμενίας από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε  ότι η απόφαση της Αρμενίας να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι με τον CSTO απαιτεί σοβαρή συζήτηση, αλλά, η Μόσχα θα τη διεξαγάγει μαζί με το Ερεβάν.

Την περασμένη Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών  παρέδωσε νότα διαμαρτυρίας στον Αρμένιο Πρέσβη στη Μόσχα λόγω των κοινών ασκήσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την έναρξη της επικύρωσης του Καταστατικού της Ρώμης του ΔΠΔ.

 Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας  προειδοποίησε  την Αρμενία να μην επαναλάβει τα λάθη της Ουκρανίας και της Γεωργίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ