Η Αίγυπτος στέλνει το ελικοπτεροφόφο «Μιστράλ» στη Λιβύη για να λειτουργήσει ως νοσοκομείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το  ελικοπτεροφόρο «Mistral» που παρέλαβε η Αίγυπτος, ονομάζοντάς το  «Gamal Abdel Nasser» τον Ιούνιο του 2016 και υπηρετεί στον νότιο αιγυπτιακό στόλο στην Ερυθρά Θάλασσα, στέλνεται στη Λιβύη ως επείγουσα βοήθεια το οποίο θα λειτουργήσει ως νοσοκομείο πεδίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των πλημμυροπαθών Λιβύων.

«Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος έδωσε εντολή στο Mistral να εργαστεί ως νοσοκομείο πεδίου, για να μην επιβαρύνουμε τα αδέρφια μας στη Λιβύη», γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

Ο αλ Σίσι αποφάσισε επίσης να δημιουργήσει καταυλισμούς στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή για τους πληγέντες Λίβυους που έχασαν τα σπίτια τους.

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας είπε: «Ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των Αιγυπτίων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη ως αποτέλεσμα του τυφώνα και των πλημμυρών… και κατευθύνει την παροχή επείγουσας βοήθειας στις οικογένειές τους».

Η αιγυπτιακή προεδρία συνέχισε: «Ο Πρόεδρος ευχαριστεί τις κρατικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα τις ένοπλες δυνάμεις, για τις άοκνες προσπάθειές τους και τον γρήγορο συντονισμό με τους αδελφούς μας στη Λιβύη και το Μαρόκο για να σταθούν δίπλα τους σε αυτή την οδυνηρή δοκιμασία».

Το «Mistral» έχει μεγάλη χωρητικότητα να μεταφέρει διάφορα ελικόπτερα, καθώς έχει εκχωρηθεί επιφάνεια 5.200 τετραγωνικών μέτρων, εξοπλισμένα με 6 σημεία προσγείωσης για ελικόπτερα όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένου ενός μπροστινού σημείου προσγείωσης που προορίζεται για ένα βαρύ ελικόπτερο βάρους 35 τόνων, και δύο ανελκυστήρες για να σηκώσουν τα ελικόπτερα στην επιφάνεια και να τα κατεβάσουν στα μεγάλα εσωτερικά υπόστεγα.

Η έκτασή του είναι 1.800 τετραγωνικά μέτρα και ο αερομεταφορέας μπορεί να αποθηκεύσει 12-20 ελικόπτερα στα υπόστεγά του και ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί εάν βασιστεί σε ελαφριά ελικόπτερα μόνο, με την ικανότητα να φιλοξενεί πολυεπίπεδα ελικόπτερα όπως το ρωσικό «Kamov 52» και να τα αποθηκεύει σε υπόστεγα ειδικά κατασκευασμένα.

al Arabiya

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ