Μας ξέχασαν λένε οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές – Κοιμούνται σε νεκροταφείο – Έκκληση άρρωστης ηλικιωμένης για βοήθεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεχασμένοι από την πολιτεία νιώθουν οι κάτοικοι στο χωριό Βλοχός Καρδίτσας που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Κάτοικοι που έχασαν τις περιουσίες του ζουν και κοιμούνται εδώ και 10 μέρες στο νεκροταφείο της περιοχής και κοιμούνται σε ράντζα, δίπλα στο οστεοφυλάκιο, σε απόσταση λίγων μέτρων από τους τάφους.

«Κοιμόμαστε δίπλα στο οστεοφυλάκιο. Τα παιδιά είναι σκόρπια, τα μεγαλύτερα κοιμούνται όπου βρουν… μέσα στο αμάξι, όπως όλος ο κόσμος», είπε η κ. Χαρούλα, μητέρα 6 παιδιών.

«Ψάχνω σπίτι, είμαστε μεγάλη οικογένεια, αλλά και πάλι πώς θα βάλουμε κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας; Θα μπούμε σε ένα σπίτι με τίποτα μέσα; Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, ζωοτροφές δεν έχουμε, όλα είναι στο έλεος», ανέφερε η πολύτεκνη μητέρα.

Επεσήμανε δε πως «δεν υπάρχει κανένας να ενδιαφερθεί, δεν έχει ενημερώσει κανένας για τίποτα, Δήμαρχο δεν έχουμε δει εμείς».

Την ίδια στιγμή, στο Παλαμά Καρδίτσας μια ηλικιωμένη που το σπίτι της πλημμύρισε ζητά βοήθεια καθώς αναγκάζεται να ζει στο μπαλκόνι της αδελφής της, μετά την καταστροφική κακοκαιρία.

Η γυναίκα αρχικά δεν πίστευε στα μάτια της την καταστροφή που την βρήκε και δεν ήθελε να αποχωριστεί την περιοχή της, ωστόσο έχει έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, πολλά κιλά και δεν μπορεί να μετακινηθεί χωρίς βοήθεια και χρησιμοποιει και συσκευή οξυγόνου για να μιλάει και να αναπνέει, η οποία καταστράφηκε από τον χείμαρρο.

Η ηλικιωμένη ζητά από τον Δήμο ή την Περιφέρεια να την βοηθήσει να μεταφερθεί σε κάποια δομή φιλοξενίας ή κάποιο τροχόσπιτο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ